Kyrklund 6. maailmancupin Eurooppa-finaalissa

1.6.2010

Kyrklund ja Max kuudensia maailmancupin
Eurooppa-finaalissa 's-Hertogenboschissa

Kyra Kyrklund ja Max ottivat kuudennen sijan lauantaina 's-Hertogenboschissa kouluratsastuksen maailmancupin viimeisessä osakilpailussa, joka ratkaistiin Grand Prix -vapaaohjelmassa eli kürissä. Kilpailu oli samalla Eurooppa-liigan loppukilpailu mukanaan kaikki kovimmat ratsukot.

Kyrklundin tulosprosentiksi muodostui hieno 78.450, millä eroa nelossijaan jäi vain vajaa prosentti, kun kilpailu sijoista 4.-6. oli pisteissä erittäin tasaväkinen.

Kyra ja Max Lontoon maailmancupissa joulukuussa, kuva Kit Houghton / FEI.

- Ensimmäisessä piruetissa yhdellä kädellä ratsastettuna Max teki laukanvaihdon ja lisätyssä ravissa oli tahtirikko, muuten oli paljon mikä oli hyvää. Sisällä hallissa oli tänään aika kuuma, ja Max oli ehkä vähän väsynyt. Olen tosi tyytyväinen torstain Grand Prix'hin, Kyrklund toteaa.

Torstaina ratsukko teki GP-ohjelmassa ennätystuloksensa 73.617 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä ollen loppusijoituksissa viides.

Ratsukko esiintyi kansainväliselle tuomaristolle nyt kolmatta kertaa uuden kür-musiikkinsa tahtiin, jossa on moderneja sävyjä mm. filmistä The American Beauty ja The Verven kappaleesta Bittersweet Symphony. Kyrklund sai erittäin hyvät taiteelliset pisteet välillä 82-85%.

- Luultavasti yritän tehdä uutta laukkakoreografiaa vapaaohjelmaan, pidän todennäköisesti saman musiikin, mutta sen laukkaosuutta voi joutua sovittamaan uudelleen, Kyrklund kertoo.

Maailmancupin osakisavoittoon ratsasti tällä kertaa Saksan Isabell Werth olympiaratsullaan Satchmo. Werth otti näin kauan kaivatun revanssin, sillä useimmiten hän on joutunut taipumaan toiseksi vapaaohjelmassa Hollannin Anky van Grunsvenille, hallitsevalle olympiavoittajalle, jolla myös oli kisoissa mukana ykköshevosensa IPS Salinero.

Isabell ja Satcmo Frankfurtin osakilpailussa, kuva Stfan Lafrentz/FEI.

Kärjen sijoituksissa koettiin hienoinen yllätys, kun myös isäntämaan Adelinde Cornelissen ohitti pisteissä lähes kukistumattomana pidetyn van Grunsvenin - tosin vain hiuksenhienolla erolla. Nyt toiselle sijalle kiilannut Cornelissen on noussut hollantilaisruuna Parzivalilla komeettana kouluratsastuksen kärkeen ottaen tällä kaudella nimiinsä voiton kolmessa mc-osakilpailussa.

- Parzival on hieno hevonen ja tekee kaiken helpon näköisesti. Näin ratsukon ensi kerran pari vuotta sitten, silloin hevonen välillä hyppi ja välillä kääntyi, välillä taas oli okei. Se on ensimmäiset päivät uudessa paikassa yleensä aika jännittynyt esimerkiksi verryttelyssä, mutta varmasti se rauhoittuu ja oppii ajan kanssa, Kyrklund sanoo.

Adelinde Cornelissen ja Parzival voittoisina Lontoon maailman-cupissa joulukuussa, kuva Kit Houghton / FEI.

Maailmancupin Eurooppa-liigassa pistevoiton otti Werth ennen Cornelissenia. Van Grunsvenin tuloksia ei laskettu mukaan mc-pistelistalle, sillä hallitsevana maailmancupin finaalivoittajana hän saa automaattisesti kutsun maailmancupin loppukilpailuun Las Vegasiin huhtikuussa.

Kyrklund on mc-listalla loppupelissä jaetulla 13. sijalla osallistuttuaan yhteensä vain kolmeen osakilpailuun, kun neljän pisteet otetaan huomioon. Finaalipaikka Las Vegasiin huhtikuussa ei ole suunnitelmissa, sillä Kyrklund ei halua rasittaa Maxia pitkällä kisamatkalla. Vuosi sitten Hollannissa ratsastetussa finaalissa ratsukko oli kolmas.

- Suunnitelmissa on mennä suunnilleen yksi kisa kuukaudessa. Meillä on Englannissa yksi kansainvälinen kisa huhtikuussa ja sen jälkeen lähden ehkä Müncheniin toukokuussa. Myös Aachen on mahdollinen, se on aina kiva kilpailu, Kyrklund sanoo.

Kouluratsastuksen kesäkauden pääkilpailu, EM-kisat, järjestetään 60 kilometrin päässä ratsastajan kotoa Windsorissa, Iso-Britanniassa elokuun lopussa. Sinne menosta Kyrklund ei halua vielä puhua, vaan hän katsoo kautta eteenpäin kisa kerrallaan.

Tuloksia, kansainvälistä kouluratsastusta CDI-W s'Hertogenbosch 21.3.
Kouluratsastuksen maailmancupin 9. osakilpailu, Länsi-Euroopan liigan loppukilpailu.
FEI Grand Prix vapaaohjelma, lähti 15.
1) Isabell Werth / Satchmo, GER 84.150 %
2) Adelinde Cornelissen / Parzival, NED 82.500 %
3) Anky van Grunsven / IPS Salinero, NED 82.450 %
4) Monica Theodorescu / Whisper, GER 79.400%
5) Hans Peter Minderhoud / Exquis Nadine 79.000 %
6) Kyra Kyrklund / Max, FIN 78.450%

FEI kouluratsastuksen maailmancup, Länsi-Euroopan liiga.
Lopputilanne 9 osakilpailun jälkeen, 12 parasta.
1) Isabell Werth GER 80 p.
2) Adelinde Cornelissen NED 77
3) Hans Peter Minderhoud NED 68
4) Monica Theodorescu GER 60
5) Jan Brink SWE 57
6) Jeannette Haazen NED 54
7) Minna Telde SWE 51
8) Heike Kemmer GER 50
9) Ellen Schulten-Baumer GER 49
10) Nathalie zu Sayn-Wittgenstein DEN 47
11) Laura Bechtolsheimer GBR 46
12) Christa Laarakkers NED 45
13) Catherine Haddad USA 42
13) Kyra Kyrklund FIN 42

Järjestäjän kotisivut, täydet tulokset: http://www.indoorbrabant.com
FEI:n maailmancupsivut: http://www.feiworldcup.org/Dressage/Pages/Default.aspx
Kyrklundin kotisivut: www.kyrak.com