Kyrklund Hartpuryssa

1.6.2010

Kansainvälistä kouluratsastusta CDI3* Hartpury, Britannia 19.7.

Kyrklund voitti Grand Prix Specialin

Kyra Kyrklund kruunasi viikonloppunsa Britannian Hartpuryssa voittamalla Grand Prix Special -luokan Carolina Westerlundin omistamalla Adelantella. Ratsukko sai viideltä tuomarilta tuloksekseen 68,750 prosenttia enimmäispisteistä. GPS-luokkaa vaikeampaa kouluratsastusohjelmaa ei ole.

- Tämä oli ehdottomasti paras rata, jonka Adelante on tehnyt. Ratsastin sitä nyt hieman korkeammassa muodossa kuin aikaisemmin ja se tuntui hyvältä ratkaisulta. Laukkaohjelma oli puhdas, piaffet ja passaget olivat hyvät ja lisäykset paremmat kuin koskaan aikaisemmin, kertoi Kyrklund.

Ratsukko sai kaikilta tuomareilta useita kahdeksikkoja.
- Nyt täytyy muistaa, että Adelante on vasta yhdeksän. Harkitsen vielä sen ensi viikon ohjelmaa. Hicksteadissa on karsinta nuorten 8-10 -vuotiaitten GP-hevosten sarjaan. Olisi kivaa osallistua sarjaan, mutta toisaalta nuoren hevosen kanssa täytyy edetä varovaisesti, sanoi Kyrklund.

Kyra Kyrklund kilpailee ensi viikon torstaista sunnuntaihin Hicksteadin kansainvälisessä kilpailussa viiden ja kolmen tähden tasolla yhteensä kolmella eri hevosella. Kyrklund ja hänen tämän vuoden EM-kilpailuun valmistautuva hevosensa Max ovat kansainvälisen ratsastajainliiton rankinglistalla sijalla 10. EM-kilpailu alkaa Windsorissa Britanniassa tiistaina 25.8.

Tulokset:
CDI3* Hartpury
Luokka Grand Prix Special, 5 lähti, 5 sijoittui
1) Kyra Kyrklund / Adelante Suomi 68,750%, 2) Judy Harvey / Fitzcerraldo Britannia 68,375%, 3) Leslie Morse / Tip Top USA  67,208%

-----
Kansainvälistä kouluratsastusta CDI3*, Hartpury, Britannia 18.7.

Kyra Kyrklund ja Adelante GP:n seitsemännet
Rico debytoi Intermediaire 1 -tasolla

Perjantaina illalla sateen vuoksi sisällä ratsastetussa Hartpuryn Grand Prix -luokassa Kyra Kyrklund ratsasti Adelanten seitsemänneksi tuloksella 66,2 prosenttia enimmäispisteistä.

- Sillä oli turbo päällä ja se oli vähän liikaa menossa alkuohjelman aikana, mutta loppua kohden se malttoi rentoutua. Tein itse kalliin laskuvirheen siksakissa, jonka pisteet kerrotaan kahdella. Ratsastin liikkeeseen väärän määrän askelia, kertoi Kyrklund. Adelante lepää lauantaina ja osallistuu Grand Prix -vapaaohjelmaan sunnuntaina.

Lusitano-ori Rico starttasi lauantaina Intermediaire 1 -tasolla ensimmäistä kertaa elämässään ja Kyra sanoi, että hänestä tuntui melkein samalta.

- Viimeksi ratsastin tämän ohjelman kilpailuissa noin kuusi tai seitsemän vuotta sitten. Max ei koskaan mennyt tätä luokkaa vaan siirtyi suoraan Prix St. Georgesista Grand Prix'hin.
Hartpuryssa kilpailut jatkuivat ulkona auringossa ja Rico villiintyi esittämään itsestään ennennäkemättömiä puolia.

- Se esitti hauskaa omaa ohjelmaa ja oli aivan ylilatautunut. Olin ratsastanut sen aamulla, mutta se harjoitus piti vielä tehdä sisällä. Kun menin radalle ulkona, tuntui kun olisin ratsastanut laukkahevosella starttiboksista ulos. Radan ympärillä oli paljon valokuvaajia ja kameroiden äänet kiihdyttivät Ricoa vielä lisää. Saimme 59 prosenttia, enkä usko että sillä tuloksella tulee sijoitusta 31 hevosen luokassa, sanoi Kyrklund.

Luonteeltaan Rico on kuin unelma, vaikka se on aktiivi jalostusori ja yksi rotunsa halutuimmista periyttäjistä.  Kilpailukokemusta Rico ei ollut ehtinyt hankkia ennen Kyrklundille tuloaan. Se on asunut kotona kasvattajansa ja omistajansa Antonio Borba Monteiron luona. Monteiro on myös peruskouluttanut nyt 10-vuotiaan hevosen itse. 

- Hevosten täytyy vain tottua ja oppia hyväksymään kansainvälisten kilpailujen tunnelma, elävä ympäristö ja  äänet. Jatkamme Ricon kanssa kokemuksen kasvattamista heti ensi torstaina Hicksteadin kansainvälisessä kilpailussa. Edellisen kerran sain samanlaista kyytiä kuin tänään 1990-luvun alussa kun Edinburg starttasi ensimmäisessä kansainvälisessä GP-luokassaan. Saimme silloin kokoon 52 prosenttia. Myöhemmin Edinburg teki loistavan uran sijoittumalla 1992 olympialaisissa viidenneksi, vuoden 1993 EM-kilpailussa neljänneksi ja MM-kilpailussa 1994 neljänneksi, kertoi Kyrklund.

Kyra Kyrklund ja hänen tämän vuoden EM-kilpailuun valmistautuva hevosensa Max ovat kansainvälisen ratsastajainliiton rankinglistalla sijalla 10. EM-kilpailu alkaa Windsorissa Britanniassa tiistaina 25.8.

Tulokset
Luokka Grand Prix, 14 lähti, 5 sijoittui
1) Richard Davison / Hiscox Artemis Britannia 68,596%, 2) Leslie Morse / Tip Top USA 67,149%, 3) Maria Eilberg / Two Sox  Britannia 66,894%,…7) Kyra Kyrklund / Adelante Suomi 66,255%

---

Kansainvälistä kouluratsastusta CDI3*, Hartpury, Britannia 17.7.

Kyrklund voitti Britanniassa

Kyra Kyrklund voitti Prix St. Georges -luokan Hartpuryssä Britanniassa hevosella Rico. Ratsukko sai tuloksen 74,91 prosenttia enimmäispisteistä. Rico on 11-vuotias lusitano-ori, jota Kyrklund on ratsastanut syksystä lähtien.

- Rico on aivan uskomaton. Radalla se tekee ihan kaiken mitä siltä pyytää. Tänään se teki kaiken ihan oikein. Voi sanoa, että olen hevoseen enemmän kuin täysin tyytyväinen. Yksi luokan viidestä tuomarista antoi meille 77%, kertoi Kyrklund.

Rico on Kyrklundilla ratsastettavana toistaiseksi. Tavoitteena on katsoa nouseeko se Grand Prix -tasolle.  Lauantaina Rico starttaa Intermediaire I -tasolla. Hevosen omistaa Antonio Borba Monteiro.

Kyrklundilla on Hartpuryssa isolla kierroksella mukanaan Carolina Westerlundin Adelante. Sateisen sään johdosta perjantain Grand Prix -luokka siirrettiin ratsastettavaksi sisällä ja siirron johdosta luokka alkaa vasta 21.00 Suomen aikaa.
- Ei täällä nyt ihan hirveästi sada, mutta ulkokenttä ei enää kestänyt hevosten alla, sanoi Kyrklund.

Kyra Kyrklundin huippuhevonen Max valmistautuu elokuun EM-kilpailuun kotona.
- Olen tehnyt sillä perusvoimistelutyötä ja aloitan raskaammat harjoitukset noin kuukautta ennen EM-starttia. EM-kilpailu alkaa Windsorissa Britanniassa tiistaina 25.8.

Tulokset
Luokka Prix St. Georges, 31 lähti, 8 sijoittui
1) Kyra Kyrklund / Rico Suomi 74,912%,2) Carl Hester / Uthopia  Britannia 73.684%, 3) Henriette Andersen / Layla Britannia 70.263%              

Järjestäjä: www.hartpury.ac.uk/dressage
Kyran omat sivut: www.kyrak.com