Kyrklund Hicksteadissa

1.6.2010

23.-25.7. CDI3*, Hickstead, Britannia

Lauantai 25.7.
Kyrklund ja Rico voittivat vapaaohjelman

Kyra Kyrklund ja Rico saivat Hicksteadin kansainvälisessä kolmen tähden kouluratsastuskilpailussa Intermediaire-tasoisessa vapaaohjelmakilpailussa tuloksen 76.150 prosenttia enimmäispisteistä ja voittivat 15 hevosen luokan kirkkaasti.

Kyseessä oli Ricon elämän ensimmäinen vapaaohjelma, jossa pisteytetään sekä tekniset ansiot että taiteellinen vaikutelma.
- Kokosin Ricolle musiikin omista vanhoista GP-tason vapaaohjelmistani siten, että ne sopivat hevosen olemukseen, sen tahtiin ja liikkeisiin. Onnistuimme tänään oikein hyvin, Rico oli koko ajan mukana valppaana ja keskittyneesti. Pysyimme molemmat musiikin kanssa tahdissa. Ainoa virhe tuli toisessa piruetissa. Tuntuu siltä, että olemme oppineet toisistamme paljon kahden viimeisen kisaviikonlopun aikana, kertoi Kyrklund.

Kyrklundin viikonloppu Hicksteadissa kahden hevosen kanssa oli onnistunut. Viisi starttia, joista kaksi voittoa, kaksi kolmatta sijaa ja yksi yhdeksäs sija.
Nyt Kyrklund keskittyy EM-valmistautumiseen Maxin kanssa.  Hän ja Max ovat kansainvälisen ratsastajainliiton maailmanrankinglistalla sijalla 10. EM-kilpailu alkaa Windsorissa Britanniassa tiistaina 25.8.

Tulokset CDI3* Hickstead, Britannia
Luokka Intermediaire Kür, 15 lähti, 15 sijoittui
1) Kyra Kyrklund / Rico Suomi 76.150%, 2) Imke Schellekens-Bartels / Hunter Douglas Rhapsody Hollanti 75.050%, 3) Tommie Visser / Santa Domingo Hollanti 73.800%

Lähtölistat ja online-tulokset: www.dressageathickstead.com
Kyran omat sivut: www.kyrak.com

Perjantai 24.7.
Kyrklund kaksi kertaa kolmas

Kyra Kyrklund ja Adelante saivat Hicksteadin kansainvälisessä kolmen tähden kouluratsastuskilpailussa
Grand Prix Specialissa tuloksen 64.792 prosenttia enimmäispisteistä ja kolmannen sijan.
Myös Ricolla Kyrklund ratsasti kolmanneksi Intermediaire 1 -luokassa tuloksella 70.158%.

Hicksteadissa satoi ja tuuli.
- Tuli vähän märkä olo. Juuri kun ratsastin Adelanten kanssa radalle alkoi sataa reippaasti. Se oli hieman kiihkeä kovan tuulen takia, mutta teki paljon hyvää työtä. Raviohjelma oli super, tuloskertymä yleisötaululla näytti sen aikana jopa yli 67:ää prosenttia. Varsinkin ravilisäykset olivat hirveän hienot. Laukkaohjelmassa tuli yksi vaihtovirhe piruettien välillä eikä Dante malttanut rentoutua käyntijakson aikana. Kiireinen käynti on kallis virhe. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen, että toin hevosen tänne. Kilpailemaan ei opi muuta kuin kilpailemalla, sanoi Kyrklund.

Grand Prix Special -ohjelma on vaikein kaikista kouluratsastusohjelmista. Siinä liikkeet suoritetaan tiuhaan peräkkäin.
- Ohjelma on hevosille fyysisesti erittäin raskas. Siinä ei ole hengähdystaukoja, joita GP:ssä on muutama. Myös lisäyksiä on Specialissa enemmän kuin GP:ssä ja ne vaativat hevoselta kovaa kuntoa. Lisäksi hevosen täytyy olla sataprosenttisesti avuilla, jotta ohjelma onnistuu, kertoi Kyrklund.

Intermediaire 1 -luokassa lusitano-ori Rico oli hyvä ja rauhallinen kovasta tuulesta huolimatta. Se esitti kaksi ylimääräistä laukanvaihtoa, mutta muita virheitä suorituksessa ei ollut.

Lauantaina Kyrklund ratsastaa yhden startin. Rico osallistuu Intermediaire vapaaohjelmakilpailuun.

Kyrklundin EM-kilpailuun valmistautuva Max voi hyvin.
- Se tuntui oikein mukavalta aamulla kello seitsemän kun ratsastin sen kotona ennen Hicksteadiin lähtöä. Nyt aloitan sen kanssa liikeharjoittelun vähitellen. Tähän saakka olemme tehneet perusvoimistelutyötä ja Max on ollut kevyellä laihdutuskuurilla. Nyt kun työmäärä taas lisääntyy, lisäämme myös rehumäärää, kertoi Kyrklund.

Kyrklund ja Max ovat kansainvälisen ratsastajainliiton maailmanrankinglistalla sijalla 10. EM-kilpailu alkaa Windsorissa Britanniassa tiistaina 25.8.

Tulokset
CDI3* Hickstead, Britannia
Luokka Grand Prix Special, 15 lähti, 15 sijoittui
1) Catherine Haddad / Cadillac USA 69.667%, 2) Sarah Millis / Korenbloem O'Neil Britannia 66.000%, 3) Kyra Kyrklund / Adelante Suomi 64.792%

Luokka Intermediaire 1, 29 lähti, 8 sijoittui
1) Marjolijn Hart / Piccolo Hollanti 70.579%, 2) Tommie Visser / Santa Domingo Hollanti 70.263%, 3) Kyra Kyrklund / Rico Suomi  70.158%

Lähtölistat ja online-tulokset: www.dressageathickstead.com
Kyran omat sivut: www.kyrak.com

Torstai 23.7.
Kyrklund ja Rico voittivat

Kyra Kyrklund voitti Prix St. Georges -luokan hevosella Rico Britanniassa, Hicksteadin kansainvälisessä kolmen tähden kouluratsastuskilpailussa. Luokassa oli 31 osallistujaa ja voitto heltisi tuloksella 71,623 prosenttia enimmäispisteistä. Grand Prix -luokassa Adelante sai tuloksen 64.596 % ja sijoittui yhdeksänneksi.

- Rico oli nyt rauhallinen ja rento. Tein vähän pidemmän verryttelyn kuin viime viikolla Hartpuryssa. Ratamme ei ollut aivan yhtä hohdokas kuin viime viikon voittosuoritus, mutta lähes virheetön. Rico vaihtoi erehdyksessä laukan ennen toista piruettia, mutta muita virheitä ei ollut, kertoi Kyrklund.

Grand Prix -luokassa Adelante sai tarpeetonta lisävauhtia ympäristöstä. Kovassa tuulessa kentän päädyn lipputankojen nauhat kolisivat tankoa vasten ja liikkeet lippupäädystä kohti tuomareiden päätyä saivat lisävauhtia.

- Äänistä huolimatta Adelante teki paljon asioita paremmin kuin aikaisemmin. Raviohjelma ja piaffit sekä passaget olivat hyvät, mutta laukkaohjelmassa tuli rikkoja kun se halusi juosta lipputankojen pauketta pakoon. Käynti oli samasta syystä jännittynyttä. Erilaiset äänet ja muu kisahulina ovat asioita, joihin hevosen täytyy saada tottua, sanoi Kyrklund.

Perjantaina Kyrklund ratsastaa Ricolla Intermediaire 1 -luokan ja mikäli Adelanten tulos riittää, Kyrklund osallistuu sillä Grand Prix Specialiin. Jos paikkaa Specialiin ei tule, hän harkitsee nuorten hevosten Kampann Future Trophy Grand Prix -luokan ratsastamista.

Tulokset
Luokka Prix St. Georges, 31 lähti, 8 sijoittui
1) Kyra Kyrklund / Rico Suomi 71.263%, 2) Marjolijn Hart / Piccolo Hollanti 70.526%, 3) Tommie Visser / Santa Domingo Hollanti 69.211%

Luokka Grand Prix, 18 lähti, 12 sijoittui
1) Catherine Haddad / Cadillac USA 70.511%, 2)Kenneth Dyrby / Nanette USA 67.021%, 3) Hubert Perring /  Diabolo Saint Maurice Ranska 65.830%,… 9) Kyra Kyrklund / Adelante Suomi 64.596%

Lähtölistat ja online-tulokset: www.dressageathickstead.com

Kyran omat sivut: www.kyrak.com