Kyrklund ja Max ylsivät GP-ennätykseensä Hollannissa

1.6.2010

Maailmancupin "Eurooppa-finaalin"
GP-karsinnassa viides sija 's-Hertogenboschissa

Kouluratsastaja Kyra Kyrklund ratsasti ruuna Maxilla viidennelle tilalle 's-Hertogenboschissa myöhään torstai-iltana Grand Prix -ohjelmassa, joka oli samalla karsinta lauantain maailmancupin osakilpailuun. Ratsukon tulos oli 73.617 prosenttia mahdollisista maksimipisteistä, eli yli prosenttiyksikön verran parempi kuin Amsterdamin GP:ssä tammikuussa.

- Tämä oli uusi ennätys Maxille GP:ssä! Laukanvaihdot olivat erittäin hienot, mitä ne ovat olleet myös kotona. Oikeastaan koko ohjelma meni todella hyvin. Max teki hienot lisäykset, vaikka yhdessä olikin pieni tahtirikko lopussa. Sulut olivat myös hyvät ja Max pysyi pirueteissa nyt paremmin minun kanssani - kaiken kaikkiaan se oli hirveän positiivinen sisällä areenalla. Olen very happy, Kyrklund riemuitsee.

Kyra ja Max vuosi sitten 's-Hertogenboschissa, kuva Anna Vähäkuopus.

Erittäin kovatasoisessa kilpailussa olympialaisten kärkipari kävi tuttuun tapaan kamppailun voitosta. Hallitseva maailmancupin voittaja ja olympialaisten kultamitalisti Anky van Grunsven (78.255) päihitti IPS Salinerolla kotiyleisönsä iloksi tällä kertaa tutun haastajansa Saksasta, Isabel Werthin hevosella Satchmo (77.149).

- Tämä kilpailu on kuin pieni world cup -finaali tai melkein kuin MM-kisat, täällä on paikalla lähes koko kouluratsastuksen kuuma luokka sekä olympiavoittajat parhailla hevosillaan, Kyrklund toteaa.

Kolmanneksi ratsastanut Hollannin Adelinde Cornelissen ja Parzival (74.978) sekä neljännen sijan ottanut Saksan Monica Theodorescu ja Whisper (74.127%) ohittivat Kyrkundin lopputuloksissa vain pienellä erolla.

Kouluratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan viimeinen osakilpailu, ns. Eurooppa-finaali, ratsastetaan lauantaina luokassa Grand Prix vapaaohjelma eli kür alkaen klo 15 Suomen aikaa. Kyrklund on mc-listalla sijalla 16. osallistuttuaan vain kahteen osakilpailuun. Hän ei tavoittele tällä erää paikkaa Las Vegasin finaaliin huhtikuussa, vaan on päättänyt säästää ratsuaan rasittavalta, pitkältä kisamatkalta Yhdysvaltoihin.

Myös esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan viimeinen osakilpailu ratkaistaan 's-Hertogenboschissa. Mikael Forstén joutuu tuleen sunnuntaina, jolloin esteiden Eurooppa-finaalissa katsotaan, ketkä 18 parasta ratsastajaa pakkaavat laukkunsa Las Vegasiin. Forstén on liigassa nyt kutkuttavasti jaetulla 14. sijalla - peli käy jännittäväksi ennen päätöstään! Kilpailu ratsastetaan alkaen klo 16 Suomen aikaa.

CDI-W s'Hertogenbosch 19.-22.3.
19.3. FEI Grand Prix, lähti 17.
1) Anky Van Grunsven / IPS Salinero, NED 78.255
2) Isabell Werth / Satchmo, GER 77.149 %
3) Adelinde Cornelissen / Parzival, NED 74.978 %
4) Monica Theodorescu / Whisper, GER 74.127%
5) Kyra Kyrklund / Max, FIN 73.617%

KATSO KYRAN RATSASTUS LAUANTAINA LIVENÄ NETTITELEVISIOSSA!!!
http://www.indoorbrabant.com/cms/page.php?id=media

Järjestäjän kotisivut, täydet tulokset: http://www.indoorbrabant.com
Kyrklundin kotisivut: www.kyrak.com