Kyrklund toi Adelante II:n kansainvälisille kilparadoille

1.6.2010

Kyra Kyrklund ratsasti ruotsalaisruunalla Adelante II tuloksen  63.574 % hevosen ensimmäisissä kansainvälisissä GP-kilpailuissa Lingenissä Saksassa, mikä oikeutti 13. sijaan. Kisaseura oli erittäin kovatasoista, vastassa oli mm. isäntämaata edustava olympialaisten Pekingin hopeamitaliratsukko Isabel Werth ja Satchmo ottaen voiton tuloksella 76.383% Iso-Britannian Laura Bechtolsheimerin ollessa toinen Mistral Hojrisilla (75.617%).

- Tämä on aika vaikea paikka kilpailla, esimerkiksi yleisö on hyvin lähellä. Adelante kuumeni aika paljon kun se lähti radalle ja sille tuli tyhmiä virheitä, kuten väärä laukka passagen jälkeen ja se rikkoi ensimmäisen ravilisäyksen, Kyrklund kertoo.

Nuori ja GP-tasolla kokematon, erittäin lupaava ja lahjakas hevonen kaipaa vielä vähän lisää kisakokemusta ja -rutiinia.

- Se ei katsele tai käännä päätään radalla, mutta sillä on päällä sellainen positiivinen jännitys nuoruuden HUU - tää on hauskaa. Se yrittää vähän liikaa, arvata itse mitä pitäisi tehdä seuraavaksi - ja välillä se arvaa väärin, Kyrklundia hymyilyttää.

Kansainvälinen tuomaristo otti tulokkaan erittäin positiivisesti vastaan. 

- Adelante teki esimerkiksi erittäin hyvät piaffet ja passaget, sai niistä seuitsemää ja kahdeksaa tuomareilta.  Kansainvälinen O-tuomarilta Katrina Wüst antoi sille yli 64 prosenttia, eli periaatteessa silä on yksi arvokisakvaali, Kyrklund toteaa.

Kyrklund ratsasti Adelante II:lla toukokuussa kahdet kansallisen tason GP-kilpailut Iso-Britanniassa voittaen molemmat lähes 70 prosentin tuloksella. Adelante II on yhdeksänvuotias SWB-ruuna, jonka isä on Don Schufro ja emänisä Phaeton x. Hevosen omistaa suomalainen nuoren polven kouluratsastaja Carolina Westerlund. Kyrklund on valmentanut ratsastajaa ja hevosta jo useissa pitkissä jaksoissa, nyt hän on myös kilpailuttanut ratsua Westerlundin itse toipuessa helmikuussa sattuneesta olkapäävammasta.

Kyrklund ja Adelante jatkavat Lingenissä sunnuntain GP Special -finaaliin. Seuraavan kerran Kyrklund kilpailee omalla Maxillaan Cannesissa viikon päästä World Dressage Masters Tourin toisessa osakilpailussa.

Järjestäjän sivut: www.dressurfestival-lingen.de ja www.escon-marketing.de
Kilpailukierroksen sivut: http://www.worlddressagemasters.com/
Kyrklundin kotisivut: www.kyrak.com