Lähes 47 000 euroa valmennuksen kehittämiseen

25.1.2023

Kiitos opetus- ja kulttuuriministeriön mittavan korona-avustuksen, ratsastuksessa on viime ja tänä vuonna ollut korkeatasoisia huippuvalmentajien valmentajakoulutuksia. Lähes 47 000 euron avustus on myönnetty lajiliittojen osaamisen kehittämiseen ja se on suunnattu valmennusosaamiseen. SRL koordinoi hanketta ja pääyhteistyökumppaneina toimivat Hevosopisto ja ratsastusvalmentajien yhdistys Equestrian Trainers Finland, ETF.

Kyra Kyrklund valmentaa Hevosopistolla helmikuussa. Kuva Hevosopisto/Marian Seppälä.

 

Tähän asti on toteutettu kenttäratsastuksen taitoarvostelukurssi Lempäälässä, jota vetivät Kurt Christensen, Katja Sykes ja Seppo Laine. Helsinki International Horse Show’n yhteydessä kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja Rien van der Schaft piti nuorten hevosten koulutusklinikan Ruskeasuolla ja kansainvälinen ratamestari Guillherme Jorge kurssitti estevalmentajia ja ratamestareita Jäähallilla.

 

Maija Yli-Huhtala Pether Marknen valmennuksessa. Kuva Kati Hurme.

 

Ypäjän Hevosopistolla järjestettiin marraskuun lopussa paljon kiitosta saanut International Week, jolla olympialajien, koulu-, este- ja kenttäratsastuksen, valmentajakoulutusta pitivät Richard White, Pether Markne ja Christopher Bartle.

 

Ensi viikolla Ypäjällä on valmennusseminaari valmentajille, ratsastuksenohjaajille, -opettajille ja valmennustyötä tekeville. Helmikuun lopussa Ypäjällä on vielä valmentajalegenda Kyra Kyrklundin kouluratsastusklinikka ja valmentajakoulutus.

 

 

Chris Bartle. Kuva Kati Hurme.

 

”International Week toivottavasti saadaan järjestettyä myös syksyllä, voi toki olla, että se on hieman erityyppinen, esimerkiksi jaettu useampaan osaan”, Ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula kertoo.

Jutta Koivula. Kuva Anu Leppänen.

Hankkeeseen liittyy myös valmentajakoulutuksen uudistaminen, jota Anu Korppoo on toteuttanut työryhmän avulla.

”Olemme saaneet toteutettua hankkeen avulla todella upeita koulutuksia, joilla varmasti on vaikutusta valmentajien osaamiseen ja sitä myötä lajin tason nousuun”, Koivula kiittää.

Lue lisää uusimmasta Hippos-lehdestä!