Lännenratsastaja Maria Astikaiselle reiningin EM-kultaa

29.7.2021

Maria Astikainen sai keskiviikkona Tanskassa kaulaansa lännenratsastuksen reiningin EM-kultamitalin NRHA:n eli National Reining Horse Associationin kilpailussa hevosella Antarismartin. Ammattilaissarjassa kilpaileva Astikainen on aiemmin voittanut pronssia neljä vuotta sitten Puolassa, ja mitali oli hänellä Tanskassa tähtäimessä. Kultainen kuitenkin yllätti positiivisesti.

Kultaa Maria Astikainen ja Antarismartin. Kuva PhotoMi.nu.

 

 

”Olen aina haaveillut, että voisi voittaa. Toivon täältä mitalia, mutta en osannut kultaa odottaa. Hevonen oli ihan älyttömän hyvä, se tsemppasi todella paljon. Pisteet ovat ihan parhaimmistoa, mitä olemme saaneet.”

Astikainen varmisti voiton huippupistein 214,5. Hopeaa sai ruotsalainen Therese Henriksson ja THGunGottaRufDreamilla tuloksella 210,5 ja pronssia hollantilainen Kristel Bus ja Kam Cherry Lee Lewis (209).

”Teimme todella hyvät spinnit ja ympyrät. Stopit ovat hevosella joskus epätasaisia, mutta tänään teimme kaksi erittäin hyvää stoppia. Kokonaisuus oli tänään hyvä.”

”Hevonen esiintyi niin hienosti. Se on kyllä oikea kisahevonen, isoilla areenoilla se todella herää. Se jos joku nauttii esiintymisestä.”

Ratsukko on kilpaillut yhdessä useita vuosia. He ovat kilpailleet sekä NRHA:n että FEI:n arvokilpailuja. Reining on ainoa lännenratsastuksen lajeista, joka on FEI:n hyväksymä. Astikainen oli mukana myös Tryonin MM-kilpailuissa vuonna 2018.

”Tavoite täällä on täytetty. Seuraava tavoite on SM-kisoissa, joihin ei ole montaa viikkoa aikaa.”

On olemassa vielä pieni mahdollisuus, että Astikainen kilpailee Tanskassa perjantaina Limited Open -luokassa. Se ratkeaa hevosen voinnin mukaan. EM-kilpailuissa nähdään varmasti muitakin suomalaissuorituksia, sillä mukana on myös hänen valmennettavansa Hanna Hendolin, puoliso Edser Helbigin ja Elena Wuorimaa ja Anna Aleksandra Kuusisto Dohn. He kilpailevat juniori ja amatöörisarjoissa.

Tulokset EAC - Rookie professional: http://www.showmanager.info/Result.aspx?eventID=19104&turnierID=1071&klassenID=0&status=3

Ohjelma ja tulokset: http://www.showmanager.info/Eventliste.aspx?turnierID=1071