Lännenratsastuksen Riverside Masters & Champions 2023

25.7.2023

Hyvinkään Ratsastajat järjesti 22.-23.7.2023 Riverside Masters & Champions -lännenratsastuskilpailut. Tuomarina oli arvostettu itävaltalainen Sylvia Katschker. Kilpailuissa järjestettiin ensimmäistä kertaa ikinä Suomessa NSBA Scandinavia -kattojärjestön alaisia kilpailuluokkia. Lisäksi järjestettiin Suomen Ratsastajainliiton sekä AQHA- ja APHA-rotujärjestöjen alaisia luokkia. Yhteensä viikonlopun aikana oli 150 lähtöä.

Vasemmalta oikealle: Satu Olkkonen ja  KH Smoke N Hailey, Lilja Pakaslahti ja No Spot Poco, Ella Korkkinen ja Szpak, kuva Annika Särkänmäki

 

Tiedote Hyvinkään Ratsastajat / Lilja Pakaslahti

Hyvinkään Ratsastajat toteutti vuoden aikana All Breeds -cupin, jonka Open-tason Trailin semifinaali- ja finaaliluokat sekä muiden lajien ja tasojen päätösluokat ratsastettiin Masters & Champions kilpailuissa. Lauantaina ratsastettiin Open Trailin semifinaaliluokka, josta hyväksytyn tuloksen saaneet ratsukot pääsivät ratsastamaan myös sunnuntain finaaliluokassa. Lauantain semifinaaliluokassa ensimmäiseksi ratsasti Lilja Pakaslahti ja No Spot Poco, toiseksi Tiia Jokivalli ja CL Kay Cees Dixie sekä kolmanneksi Melina Tarkkala ja Jack Mini Bar.

Lauantaina ratsastettiin myös muiden tasojen ja lajien päätösluokat. Novice-tason Trailissa ensimmäiseksi sijoittui Hanna Oksanen ja Nevan kulkuri! Amateur-tason Trailissa voiton vei puolestaan Misa Riiali ja Just The Rocking Soul. Ranch Ridingin päätösluokat ratsastettiin Amateur- ja Open -tasoisina, ja Amateur -tasolla ensimmäiselle sijalle ratsasti Emma Holmberg ja Maras sekä Open -tasolla Satu Olkkonen ja KH Smoke N Hailey. Amateur Horsemanshipissa voiton vei Heidi Kaukinen hevosella Mmemoryofkccheckmate ja Open Horsemanshipissa Lilja Pakaslahti ja No Spot Poco.

Suomen ensimmäiset NSBA Scandinavia -luokat ratsastettiin myös lauantaina. Non Pro Trailissa voiton vei Siiri Spönla hevosellaan Creamy Dun Rock ja Open Trailissa ensimmäiseksi sijoittui Ella Korkkinen ja Szpak, toiseksi Tiia Jokivalli ja CL Kay Cees Dixie ja kolmanneksi Lilja Pakaslahti ja No Spot Poco.

Sunnuntaina ratsastettiin rotujärjestö APHA:n Amateur SM -luokkina Ranch Riding ja Trail, joissa molemmissa kultasijalle ratsasti Misa Riiali hevosellaan Just The Rocking Soul. NSBA Scandinavian alaisia Ranch Riding -luokkia oli tarjolla sunnuntaina, ja Open Ranch Ridingissa voiton vei Satu Olkkonen ja KH Smoke N Hailey.

Sunnuntain kilpailupäivä huipentui All Breeds Cup Open Trail -finaaliluokkaan, jossa ensimmäiseksi ratsasti Lilja Pakaslahti ja No Spot Poco, toiseksi Ella Korkkinen ja Szpak ja kolmanneksi Satu Olkkonen hevosellaan KH Smoke N Hailey.

Hyvinkään Ratsastajat kiittää toimihenkilöitä, talkoolaisia, yhteistyökumppaneita, tuomaria, katsojia, kannustusjoukkoja ja kilpailijoita onnistuneesta kilpailuviikonlopusta!