Lännenratsastuksen SM - Nina Miettinen ja Wisely and Easy Western Pleasuren ja Western Horsemanshipin lajimestarit

4.9.2022

Nina Miettinen ja Wisely and Easy voittivat lauantaina sekä Western Pleasuren että Western Horsemanshipin lajimestaruudet. Kärppälän ratsutilalla Sastamalassa järjestettävissä lännenratsastuksen SM-kilpailuissa nähtiin lauantaina myös reiningin SM-semifinaali ja trailin ensimmäinen SM-osakilpailu. Reiningiä johtavat Pete Perkiö ja Winchesteratomic ja trailia Pia Leskinen ja DM Maybe Dynamic.

Western Horsemanshipin voittajakolmikko, Nina Miettinen ja Wisely and Easy (keskellä), Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash (vas) sekä Sanna Liimatainen ja Dancing Okie Paul. Kuva Jenni Oinonen

Tiedote Western Riders Finland

Western Pleasuren ja Western Horsemanshipin molempien lajien lajimestaruudet voitti Western Riders Finlandin Nina Miettinen hevosellaan Wisely and Easy.

”Meidän yhteinen taival alkoi vuonna 2020, jolloin "Wesku" tuli Suomeen. Wesku löytyi valmentajani Christel Poelsin kautta ja yhteistyö Christelin kanssa jatkuu edelleen. Christel on myös kisannut Weskulla isoilla kisa-areenoilla, joten hän tietää miten äärettömän herkästä hevosesta on kyse. Aikaisemmin meillä on ollut hankaluuksia siirtää treenien rentous ja taso kisasuorituksiin, mutta täällä Kärppälässä se onnistui täydellisesti. Tulimme tänne suoraan Christelin kaksipäiväisestä valmennuksesta, joten valmistautuminen on tehty nyt niin hyvin kuin mahdollista. Toki näissä upeissa puitteissa kisaaminen luo myös omanlaisensa fiiliksen. Täällä on koko ajan hyvä tunnelma, joten varmasti hyvä fiilis siirtyy myös suorituksiin", Nina Miettinen tunnelmoi.

Lännenratsastuksen SM-kilpailuiden toinen päivä aloitettiin vauhdikkaasti Reiningillä. Reiningin Suomenmestaruuden semifinaalin voitti Pete Perkiö ja Winchesteratomic, toiseksi tuli Maria Astikainen ja Antarismartin ja kolmanneksi Teija Pietilä ja Wicked West Chic. Reining youth lajimestaruuden semifinaalin voitti Eemil Porola ja Guntinius, toiseksi sijoittui Verona Haanpää ja Sailin Easy Sun, kolmanneksi Hanna Hendolin ja Chic Ruf Enterprise ja neljänneksi Lumi Robins ja Wimps Lil Prize. Reiningin finaalit ratsastetaan sunnuntaina iltapäivällä kilpailuviikonlopun päätteeksi.

Lauantaina ratsastettiin myös Ranch Ridingin ensimmäinen osakilpailu sekä päivän päätteeksi Trailin Suomenmestaruuksien ensimmäinen osakilpailu. Trailin Suomenmestaruus ratkaistaan kolmen osakilpailun yhteenlasketulla tuloksella ja lauantain ensimmäisen osakilpailun voitti Pia Leskinen ja DM Maybe Dynamic, toiseksi tuli Meeri Kiviluoto ja Hot Up The Party ja kolmanneksi Susanna Kamunen ja Charlies Doc Cash. Ranch Ridingin ensimmäisen osakilpailun voitti Minja Tikkanen ja Remidoc, toiseksi sijoittui Elena Wuorimaa ja Haidachino Hollywood ja kolmanneksi Sanna Liimatainen ja Dancing Okie Paul.

Sunnuntaina parhaillaan käynnissä ovat Trailin osakilpailut, Ranch Ridigin toinen osakilpailu ja Reiningin finaalit.

Kilpailut ovat avoinna yleisölle ja niitä pystyy myös seuraamaan Havenin kautta: https://haven.fi/live/

Kilpailupaikka: karppalanratsutila.fi