Lännenratsastuksen vahva kansallinen kaudenavaus Kytäjällä

11.5.2023

Western Riders avasi kilpailukauden perinteisellä Kytäjä by the Lake -kilpailulla 6.5. Kytäjän ratsutallilla. Kilpailuiden tuomarina toimi Terttu Katila. Lähtöjä kilpailuissa oli yli 80.

Pete Perkiö ja Wichesteratomic. Arkistokuva Tuuli Männistö.

Tiedote L. Takala /WRF

Kytäjä by the Lake -kilpailuissa toteutettiin Reining- luokkia yhteistyössä NRHA Finland ry:n kanssa. Kattava luokkatarjonta toi kotimaanstarttiin mm. hallitsevan lajin suomenmestariratsukko Pete Perkiön (WRF) / Wichesteratomic. Yleisö pääsi ihailemaan tälläkin kertaa ratsukon taitavaa työskentelyä, josta tuloksena oli kansallisen reining-luokan voitto vakuuttavilla pisteillä 70,5 p.

Luokassa jaetulle 2. sijalle sijoittuivat Elena Wuorimaa (Sliders) hevosellaan Haidachino Hollywood ja Verona Haanpää (WRF) hevosellaan Sailin Easy Sun. Molemmille pisteet 70. Verona Haanpäähän on Reining Youth lajimestaruuksien SM-mitalisti, ja kansallisen Reining-luokan sijoitus on osoitus ratsukon korkeasta tasosta kansallisissa luokissa.

Lasimestareista Ranch Ridingin hallitsema suomenmestariratsukko oli tälläkin kertaa paras, Elena Wuorimaa ratsasti hevosellaan One Last Nite kansallisen Ranch Riding -luokan voittoon. Trailissa kansallisen luokan vei nimiinsä hallitseva Suomen mestari Susanna Kamunen (ValRa) mestariruunallaan Charlies Doc Cash. Pisteet olivat ratsukolle 70,5 p. Saga Pouta (PoPo) teki ratsullaan Ceyrena SE ox hienon tasonnoston ja sijoittui luokassa toiseksi pistein 66,5.

Seura- ja alueluokissa nähtiin paljon hyviä suorituksia. Western Riders Finlandin junioreista kolme tähtää heinäkuussa Yhdysvalloissa ratsastettavaa quarterhevosten (AQHA) Youth Cupiin. Joukkueessa ovat mukana Kytäjällä kilpailleet WRF Cup 2022 Youth voittaja Minja Tikkanen ja toista kautta kilpaileva Emma Holmberg. Minja Tikkanen otti tuntumaa kilpailemiseen Kytäjällä rutinoituneella, reiningissä paljon Teija Pietilän esittämänä kilpailleella, Remidoc-ruunalla kansallisissa luokissa Western Riding ja Ranch Riding.

Western Horsemanship näyttää kasvattavan suosiotaan, kilpailuissa seuraluokkaan oli saatu mukaan seitsemän ratsukkoa. Kytäjällä Western Horsemanship seuraluokan voitti Iiris Ohra-Aho (HyvUra) hevosellaan Grafen. Palkinnot jakoi yhteistyöhengessä Hyr-puheenjohtaja Kari ”Cowboy” Kallonen.

Kilpailut vietiin läpi hyvässä kevätsäässä. Jo perinteeksi muodostunut vauhtilaji oli tänäkin vuonna Barrell Race. Barrell Race seuraluokan ylivoimaisen luokkavoittonsa uusi jo viime vuonna luokkaa hallinnut WRF:n nousevaa junioriratsastusta edustava Linda Wirkkala ponillaan Cathill’s Fabylisa.

Kilpailut onnistuivat hyvin ja yleisö viihtyi Kytäjällä. Osin ratsukoissa oli nähtävissä vielä talvikauden jähmeyttä, mutta kaudelta sopii odottaa hyvää. Tavoitteellisesti valmentautuneita ratsukoita on paljon ja tässä kaudenavauskilpailuissa nähtiin useamman ratsukon selkeitä tason nostoja.

Kilpailuissa nähtiin monia tuttuja ratsukoita mutta myös uusia. Kilpakenttien kutsuun oli innostunut vastaamaan Reining-komitean puheenjohtaja Tomi Wuorimaa (Sliders) - joka otti tuntumaa SRL-kilpailemiseen hevosellaan Its My Power Flower. Luokkavoitto debyyttikisassa (Ranch Riding) asettaa odotuksia, että jatkoa seuraa.