Lännenratsastuksen Youth World Cup -kilpailuun suomalaisia

19.5.2023

Suomesta on ensimmäistä kertaa lähdössä edustajia Yhdysvaltoihin, Texasiin, AQHA:n (American Quarter Horse Association) järjestämään Youth World Cup -kilpailuun. Tätä ratsastukseen ja hevosiin keskittyvää tapahtumaa voidaan kutsua opintomatkaksi 10-18-vuotiaille nuorille ympäri maailmaa. Siinä korostuvat yhteistyö, treenaaminen ja kilpailu.

Minja Tikkanen ja Remidoc (vas.), Natalie Fagerlund ja Its My Power Flower ja Emma Holmberg ja Maras. Kuva Alisa Virpi

 

Tiedote Arja Tikkanen

29.6.-8.7. järjestettävä tapahtuma on ainutlaatuinen, sillä kilpailijat eivät esitä omia hevosiaan vaan hevoset arvotaan joukkueille. Osallistujia on tulossa ainakin 16 eri maasta. Tapahtumajärjestäjät luottavat ammattitaitoisiin hevosmiehiin ja omistajiin, jotka toimittavat tälle tapahtumalle parhaat ja sopivimmat american quarter -rotuiset hevoset nuorten käyttöön eri kilpailulajeissa.

Lajit, joissa harjoitellaan ja mittelöidään kultamitaleista, ovat cutting, reining, western horsemanship, ranch riding, trail, hunt seat equitation, hunter under saddle sekä showmanship at halter.

Suomesta lähtee kolme kilpailijaa, joukkueen johtaja sekä kaksi huoltajaa. Hyvinkääläinen Minja Tikkanen, 18, inkoolainen Natalie Fagerlund, 13, ja kirkkonummelainen Emma Holmberg, 15. Minja ja Emma ovat WRF ry:n (Western Riders Finland) jäseniä ja Natalie on jäsen WR South Coast SLIDERS ry.

Joukkueen valmentajaksi on lupautunut Sharon Wellmann, pitkän linjan AQHA-tuomari, valmentaja sekä hevoskouluttaja. Minja, Emma ja Natalie pääsevät hänen ranchille treenailemaan kolmeksi päiväksi ennen tapahtumaa.

Youth World Cup 2023