Lapsiratsastajat hyvässä vireessä EM-kilpailuiden toisella kierroksella – Suomelle paikka joukkuefinaaliin

15.7.2022

Espanjassa esteratsastuksen ikäluokkien EM-kilpailuissa lapsiratsastajat Hugo Kogelnig ja Vermont 2 sekä Aida Hämäläinen ja Calico Z jatkavat kahden kierroksen jälkeen virhepisteittä. Myös Veera Salminen ja Pure Joy 3 onnistuivat tehden puhtaan radan. Joukkuekilpailussa Suomi paransi asetelmiaan ja on tällä hetkellä jaetulla sijalla 5 saavuttaen paikan joukkuefinaaliin.

Aida Hämäläinen ja Calico Z. Kuva Markus Backlund

 

Kempeleläinen Hugo Kogelnig, 14, hevosellaan Vermont 2 sekä kylmäläläinen Aida Hämäläinen, 14, hevosellaan Calico Z jatkavat lapsiratsastajien EM-kilpailuita Olivassa kahden kierroksen jälkeen ilman virhepisteitä. Kogelnigia valmentaa hänen isänsä Fitz Kogelnig ja Hämäläistä Viktor Daem. 

 

Hugo Kogelnig ja Vermont 2. Kuva Markus Backlund

 

Myös espoolainen Veera Salminen, 14, ja Pure Joy 3 paransivat asetelmiaan kilpailussa onnistuneella nollaradalla ja auttoivat pitämään Suomen joukkuetuloksen 8 virhepisteessä. Salmista valmentaa Yves Houtakers. Muista suomalaisratsukoista Katariina Riikosen ja Finette van de Rietvennen tulos oli 8 virhepistettä toiselta kierrokselta, ja Neela Uotilan ja Elvera VS Romanon tulos 12 virhepistettä, joista 8 aikavirhettä. Suomen joukkueenjohtajana toimii Markus Backlund. 

 

Veera Salminen ja Pure Joy 3. Kuva Markus Backlund

 

“Joukkuekilpailussa tehtiin merkittävä parannus ja nyt on hyvät fiilikset. Saimme 3 tarvittavaa nollarataa, ja Neelalla [Uotila] oli myös hyvä taistelu. Veeran [Salminen] puolesta olen todella iloinen, hieno onnistuminen tänään. Myös Katariinalla [Riikonen] oli henkilökohtaista kisaa ajatellen hyvää suorittamista.” Markus Backlund summaa. “Joukkuefinaaliin ei muuteta mitään, pyritään tekemään yhtä hyvää suoritusta kuin tänäänkin. Finaalin näkökulmasta tilanne on kutkuttava, kaikki on vielä mahdollista. Täytyy joukkueena tehdä parhaansa ja katsoa mihin se riittää, lopputulos on myös muiden joukkueiden käsissä”, hän kertoo.  

 

Katariina Riikonen ja Finette van de Rietvenne. Kuva Markus Backlund

 

Neela Uotila ja Elvera VS Romano. Kuva Markus Backlund

 

Espanjassa helteet paukkuvat tällä hetkellä ajoittain jopa 40 asteen tuntumassa, mutta Backlund ei ole olosuhteista huolissaan. “Kaikki hevoset ovat palautuneet hyvin kovista lämmöistä huolimatta ja olemme saaneet pidettyä ne hyvin viileinä. Myös ratsastajat ovat saaneet levättyä ja palauduttua hyvin. Tänään illalla suomalaisittain ohjelmassa on vielä junioriratsastaja Jone Illin hevosen Eolita L:n vet check huomista finaalia varten.”  

Joukkuekilpailussa Suomi on 8 virhepisteellä jaetulla sijalla 5. Joukkuekilpailun johdossa ovat Espanja, Saksa ja Ranska. Joukkuefinaali ratsastetaan lauantaina alkaen klo 15.45. 

Kilpailuaikataulu 
Aikataulu Suomen aikaa, muutokset mahdollisia 

Lauantai 16.7.     
klo 9.00 Junioreiden jäähyväisluokka    
klo 11.45 Junioreiden henkilökohtainen finaali    
klo 14.45 Junioreiden henk.koht palkintojenjako    
klo 15.45 Lapsiratsastajien 3. kierros, joukkuefinaali    
klo 19.30 Lapsiratsastajien joukkue palkintojenjako     

Sunnuntai 17.7.    
klo 9.30 Lapsiratsastajien jäähyväisluokka     
klo 15.15 Lapsiratsastajien finaali    
klo 18.50 Lapsiratsastajien henk.koht palkintojenjako  

Kilpailua voi seurata suorana ClipMyHorse.Tv-palvelun kautta LINKKI 

15.7. Kansainvälisiä esteratsastustuloksia EM Oliva, Espanja 
Lapsiratsastajien 2. kierros 130 cm. Lähti 94. 

1) Hugo Kogelnig / Vermont 2, FIN 0/81.00 
1) Aida Hämäläinen / Calico Z, FIN 0/85.40 
1) Veera Salminen / Pure Joy 3, FIN 0/85.35 
...55) Katariina Riikonen / Finette van de Rietvenne 8/83.54 
…72) Neela Uotila / Elvera VS Romano 12/95.44 

Tulokset LINKKI  

Yksilökilpailun tilanne LINKKI 
Joukkuekilpailun tilanne LINKKI