Lapsiratsastajien Suomen mestaruus ratkesi jännittävässä koulufinaalissa Coco Roineelle

29.8.2021

Hyvinkäällä ratsastetussa lapsiratsastajien Suomen mestaruuskilpailussa voiton nappasi Coco Roine ja Sambaya. Hopea meni Peppi Kokolle ja Damasco Caniceiralle ja pronssi Mathilda Laakkoselle ja Chopinlle.

Lapsiratsastajien SM-mitalistit Coco Roine ja Sambaya, Peppi Kokko ja Damasco Caniceira ja Matilda Laakkonen ja Chopin. Kuvat Mirella Ruotsalainen.
 

 

Lauantaina sekä ensimmäisen että toisen sijan vienyt Coco Roine jatkoi hevosellaan Sambaya sunnuntain finaaliin. Finaalissa ratsukko sijoittui toiseksi, mutta lauantain huippuprosentit 77.150 pitivät Roineen kiinni kullassa. Yhteispistein 149.846 ratsukko voitti SM-kultaa.

”Tänään tein muutamia omia virheitä, mutta hevonen oli hyvä. Se on meillä kotona sisään ratsastettu ja olen aina halunnut sen kyytiin, joten on hienoa olla sen kanssa täällä. Myös Kameo on meillä sisään ratsastettu, ne tulivat molemmat nuorena Saksasta ja nyt ne on koulutettu GP-tasolle.”

 

Coco Roine ja Sambaya.

 

Roine kuvailee ratsujaan hyvin erilaisiksi, mikä tuo vaikeuden siirtyä hevosesta toiseen lyhyessä ajassa. Coco Roineen äiti Sara Maattola on kouluttanut Roineen alla nähdyt ratsut. Coco Roinea valmentaa sekä Maattola että Maria Colliander. He käyvät äitinsä kanssa toisinaan yhdessä Collianderin valmennuksissa.

14-vuotias Roine sanoo lapsiratsastajien Suomen mestaruuden olevan hänelle ensimmäinen ja viimeinen. Suunnitelmana on jatkaa ensi vuonna juonioreihin. Nähtäväksi jää mihin tyttö hevosillaan vielä nousee!

 

Peppi Kokko ja Damasco Caniceira.

 

Hopealle ratsastanut14-vuotias Peppi Kokko on hyvin tyytyväinen lusitanoonsa, Damasco Caniceiraan.

”Hevonen kiltti ja hyvin sympaattinen. Ratsastimme hyvän radan ja olen todella tyytyväinen.”

Pronssimitalisti Mathilda Laakkosella on hevosensa Chopinin kanssa takana vaikea kausi.

”Ratamme meni ihan hyvin, meillä on takana pitkä vaikea kausi, mutta onneksi nyt tuntuu, että homma rupeaa sujumaan.”

Ratsukolla on ollut vuoden aikana satulaongelmia, mikä on vaikuttanut sekä treeneihin että suorituksiin. Myös valmentaja vaihtui Kati Sillanpäähän, jonka Laaksonen kokee sopivan heille.

”Hevoseni on kiltti, muttei anna mitään ilmaiseksi. Ei saa kuitenkaan suuttua, muuten se menee vain ihan tiloihin”, pohdiskelee Laakkonen.

 

Matilda Laakkonen ja Chopin.

 

 

Kouluratsastustulokset 29.8., vain sijoittuneet
Hyyppärä, Hyvinkää

Lapsiratsastajien Suomen mestaruus
10 lähtijää ja 3 sijoittuu
Kultaa Coco Roine – Sambaya, VIHDIN RATSASTAJAT 149.8% 
Hopeaa Peppi Kokko - Damasco Caniceira, MERI-LAPIN RATSASTAJAT 148.6%
Pronssia Matilda Laakkonen – Chopin, TAMPEREEN RATSASTUSSEURA 143.7%

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/607043

Tiedote SRL/Milja Marttinen