Laskiaisriehassa juhlittiin 20-vuotiasta Sarin Tallia

12.2.2018

Tiedote: Itä-Savon Urheiluratsastajat Ry, Kitta Luukkanen

Suomenhevonen Tattari ja Anna Pulkkinen, kuvaaja Mari Salminen

Laskiaisriehassa juhlittiin 20-vuotiasta Ratsastuskoulu Sarin Tallia
- Sari ja Timo Karvoselle ansiomerkit

Savonlinnassa Ratsastuskoulu Sarin Tallilla vietettiin tänään sunnuntaina 11.2.2018 perinteistä laskiaisriehaa kauniissa kevätsäässä. Sarin Tallilla on järjestetty Laskiaistapahtuma Itä-Savon Urheiluratsastajat Ry:n ja tallin yhteistyönä jo kahdenkymmenen vuoden ajan ja laskiaisriehasta on muodostunut yksi vuoden päätapahtumista. Tämän vuoden Laskiaisriehassa juhlittiin Sari ja Timo Karvosen 20-vuotis yrittäjäjuhlaa Ratsastuskoulu Sarin Tallin yrittäjinä.

Itä-Savon Urheiluratsastajat ry:n hakemuksesta Suomen Ratsastajainliiton hallitus myönsi Sari ja Timo Karvoselle pronssiset ansiomerkit, jotka luovutti juhlatilaisuudessa Ratsastajainliiton Kaakkois-Suomen alueen edustajana Mari Salminen. Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on toiminnallaan tai toimenpiteillään huomattavasti tukenut ratsastajainliiton tai sen jäsenyhdistyksen työtä. Itä-Savon Urheiluratsastajat Ry:n puheenjohtaja Martti Merilä kertoi tervetuliaispuheessaan Sarin Tallin 20-vuotisesta menestyksekkäästä taipaleesta.

Sari Karvonen, Timo Karvonen, SRL:n edustajana Mari Salminen ja Itä-Savon Urheiluratsastajat Ry:n Martti Merilä, kuvaaja Kitta Luukkanen

Ansiomerkkien myöntämisen perusteina esitettiin seuraavaa: Ratsastuskoulu Sarin talli toiminut vuodesta 1998 saakka. Sari Karvonen toimii Ratsastuskoulu Sarin Tallin yrittäjänä ja ratsastuksen opettajana. Opetuksellaan hän tähtää oikea oppiseen ratsastukseen sekä hyviin hevosmies käytäntöihin ja oppeihin sekä hoitaa tallin omia sekä yksityisten hevosia laadukkaasti hevosen tarpeet huomioiden. Hän järjestää tallilla toimivan seuran kanssa yhteistyössä koulu- sekä esteratsastus kilpailuja sekä erilaisia ratsastukseen ja hevosharrastukseen liittyviä tapahtumia sekä osallistuu myös itse tallilla järjestettäviin kouluratsastuskilpailuihin omilla hevosillaan. Timo Karvonen toimii Ratsastuskoulu Sarin tallilla vaimonsa Sarin rinnalla yrittäjänä. Hän huolehtii hevosten päivittäisestä hyvinvoinnista, vastaa hevosten kengittämisestä ja tarvittaessa lääkitsee ja kuljettaa hevosia. Hän huolehtii maneesin ja ratsastuskenttien kunnossa pidosta sekä toimii kilpailuissa ja tapahtumissa kenttämestarina sekä huolehtii tapahtumien turvallisuudesta. Palkitsemistilaisuudessa mukana oli myös koko tallin 20-vuotistaipaleen Karvosten mukana kulkenut, pirteä ja pippurinen Sipriina - shetlanninponi.

Tuntematon Sotilas- elokuvan kuvauksissakin esiintynyt ja Kaakkois-Suomen alueen suomenhevosten estemestaruuskilpailussa mitalisijan saavuttanut Suomenhevonen Tattari veti omistajansa Anna Pulkkisen ohjastamana rekiajelulla yleisöä koko tapahtuman ajan ja talutusratsastuksessa oli jonoa kun tallin Suomenhevosilla ja poneilla pääsi kokeilemaan ratsastusta. Tapahtumassa järjestettiin juhla-arvonta, ja parhaiten arpaonni suosi Sami Rautiaista, joka sai arpajaisista kotiin viemisiksi television. Tallin nuorimpien harrastajien keskuudessa suursuosion saanut keppihevosharrastus jatkui kun Keppihevosratsukoille oli tehtävärata vapaassa käytössä koko tapahtuman ajan. Tehtäväradalla kävikin vilske kun isommat ja pienemmät keppihevosratsukot kisailivat esteradalla. Nuotiomakkara ja laskiaispullat tekivät kauppaansa ja pulkkamäki oli kovassa käytössä.