Lasten matkaratsastuskilpailu oli hyvän mielen juhlaa

22.11.2022

Taikayön Ratsastajat ry järjesti matkaratsastuskauden päätöskilpailun lokakuun alussa ja kilpailun jälkeen moni kysyi, miksi lapset eivät pääse poneillaan osallistumaan kilpailuihin. Matkaratsastuskilpailut ovat avoimet 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Matkaratsastuksen hallitus otti tästä heti koppia ja esitti idean lasten omasta matkaratsastustapahtumasta. Se järjestettiin Urjalassa 19. marraskuuta.

Kuva Heidi Laurinen.

 

Tiedote Sara Töppärä/Taikayön Ratsastajat ry

Tapahtumaan saatiin tuomariksi kokenut Heidi Laurinen (FEI Tuomari ja FEI Stewardi). Heidi suoritti ratsukoille hevostarkastuksen, jossa osallistujat pääsivät harjoittelemaan esimerkiksi juoksuttamista. 

Kilpailussa oli mukana 12 ratsukkoa, mikä oli hyvä määrä vain kuukautta aiemmin sovitusta tapahtumasta. Kilpailupaikalla oli iloinen tunnelma, eikä tuulinen sääkään saanut nuorten ratsastajien hymyjä hyytymään. Ratsastajat ja huoltajat käsittelivät kauniisti hevosia läpi päivän.

 

Kuva Heidi Laurinen.

 

On hienoa saada pieneen lajiin mukaan uusia harrastajia luomalla heille mahdollisuus kokeilla ja harjoitella kilpailemista jo lapsena. Koska yhdellä ponilla oli kaksi ratsastajaa, sisarukset, saivat he ja kaikki muutkin halukkaat ratsastaa matkan puoliksi! Tärkeintä kun kuitenkin on osallistuminen ja hauskojen kokemuksien saaminen. Tapahtumaan pystyi osallistumaan matalalla kynnyksellä, eikä aikaisempaa kokemusta lajista tarvittu.

Järjestäjä Taikayön Ratsastajat ry sai tapahtumasta runsaasti kiitosta niin ratsastajilta kuin huoltajiltakin. Uutta tapahtumaa lähdettiin saman tien suunnittelemaan. Taikayön Ratsastajat on 2019 syksyllä perustettu pieni seura, joka on koko toiminta aikansa ollut matkaratsastuksen osalta yksi aktiivisimmista kilpailun järjestäjistä.

 

Kuva Olli-Pekka Salopää.

 

Tulokset Urjala 19.11.2022

Matka 6 km
Rosa Töppärä - Hakalan Emily 1653SH, TaiRat, kokonaisaika 1.15,20
Milja Kaskenoja - Eemil, UrHu 0.47,08
Ada Hyden - Harmimosa Tinker,  SuMaRa 0.45,52
Armi Töppärä -  Maxims Hyazinth 112WM, Tairat 1.15,23
Elviira Anttila - Dunnaldur´s Fiilix, TaiRat 0.47,18
Inari Vihuri / Fiona Vihuri - Pineriver’s Heart Storm 1.15,23
Niila Riikola - Saichania 1.08,22
Hertta Huhdanpää - Larkhill's Venia Luna 1.08,32

Matka 10 km
Vilma Mahlamäki - E.V.Hurma, Varsa, kokonaisaika 1.05,16
Neea Ahonen - Ahmo, Varsa 1.06,10
Fanny Vähä-Jaakkola - Michellany Huana, Loira 1.05,23
Ilona Kallio - Puksis 1.06,15

Kaikki osallistuneet ratsukot saivat hyväksytyn tuloksen ja palkittiin suorituksesta karkkipalkinnolla, ruusukkeella ja kunniakirjalla.