Leena Kalalahden kiri ei riittänyt – Talvikki Järvinen piti johtonsa Sipoossa

4.8.2019


Talvikki Järvinen ja groomi Camilla Christiansen tekivät loppuun saakka tarkkaa työtä. Kuva: Timo Pasanen.

Hevosurheilun valjakkoajon kansainväliset kilpailut Sipoossa kärsivät kovien valjakoiden vähyydestä. Kotimaisten kuskien tekeminen oli kaikesta huolimatta loppuun saakka huippuluokkaa.

Kansainvälisessä hevosyksiköissä kilpailu voitosta oli loppuun saakka tiukkaa. Lopulta hämeenlinnalainen Talvikki Järvinen ja hevonen Danser T olivat kilpailussa ylivoimaisia. Valjakko oli johdossa koko kisan ajan.

– Koulukoe oli kyllä loistava suoritus ja sen hyvän ohjelman turvin saatiin kisa vedettyä loistavasti läpi, Järvinen kertoi.

Järvinen ja groomi Camilla Christiansen tekivät loppuun saakka tarkkaa työtä ja myös tarkkuuskoe meni hyvin.

– Koko kilpailu oli todella ehjä suoritus ja olen todella tyytyväinen kaikkiin kolmeen päivään. Tiimi toimi hyvin ja voitosta voi kyllä nauttia, hyvä suoritus kaikilta, Järvinen mietti.


Tarkkuuskokeen voittaja Leena Kalalahti ja Judym sijoittuivat lopputuloksissa toiseksi. Kuva: Timo Pasanen.

Tarkkuuskokeen voitti Leena Kalalahti ja sijoittui hevosellaan Judym lopputuloksissa toiseksi.

Kotitalon pihalla kilpaillut Husaariratsastajia edustava sipoolainen Ben Simonsén ja hevonen Ragyogo sijoittui kolmanneksi.

– Teimme virheitä ensimmäisessä koulukokeessa, joten alku oli heikohko. Maratonilla saimme sitten hyvän rytmin ja groomi sipoolainen Lauri Vähä-Erkkilä oli taas mies paikallaan. Groomi on erittäin tärkeä maratonilla, sillä hän on usein se kartturi, joka auttaa kuskia muistamaan radat oikein, Simonsén mietti.


Poniyksiköissä voiton otti Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro. Kuva: Timo Pasanen.

Poniyksiköissä voiton otti Raisa Takkinen ja Kooihuster Harro.

MM-kisoihin Takkisen ohella tähtäävä Husaariratsastajien sipoolainen Leena Vähä-Erkkilä kilpaili Savijärvellä voittoon Suomessa syntyneellä ponillaan Pin Rock´s Chasing The Sun. Kisat päättänyt tarkkuuskoe meni hänen mukaan hyvin.

– Saimme kilpailusta sen mitä tulimme hakemaan. Poni sai hyvän täyden kisan alle ja tästä voi jatkaa eteenpäin. Seuraava kilpailu onkin Virossa "Samilla" ja se palvelee MM-kisaa, Vähä-Erkkilä sanoi.

Husaariratsastajia edustava Wilma Karhusaari ponilla Beniamin nautti kotikisasta. Hän voitti kansallisen vaativan luokan.

– Koulukoe meni ihan mukavasti omasta mielestä. Muutama pistevähennys tuli, mutta voitin maratonin ja tarkkuuskisan, joten tuli hyvä voitto. PM-kisa oli pääkisani ja voitto siitä oli todella kova juttu. Nyt katsotaan mitä kisoja olisi vielä tarjolla, Karhusaari sanoi.

– Suorituspaikat ovat Savijärvellä hienossa kunnossa. Kilpailu vaatii todella paljon vapaaehtoisia mukaan ja vielä olemme saaneet hyvin tekijöitä. Selvää on se, että kansainväliset kilpailut ovat vaativia järjestää. Husaariratsastajilla on kuitenkin vahva rutiini järjestää valjakkokisoja, joten hyvin kaikki on mennyt, Savijärvi Top Drivingin kilpailuiden johtaja Marit Sivén sanoi.

– Saimme ajanotosta ja kisojen tehokkaasta läpiviemisestä hyvää palautetta ulkomaiselta tekniseltä asiantuntijalta. Olemme tyytyväisiä, kun valjakoitakin kehuttiin korkeatasoisiksi. Savijärven kartano on hieno paikka pitää kisoja ja tätäkin kehuttiin, kiitos kartanolle Husaariratsastajienkin puolesta, Sivén näki.

Timo Pasanen
Teksti ja kuvat

http://www.valjakko.net/2019/0208tulabc     

Ben Simonsen ja Essi Forssell ja Ragyogo kiittivät lopuksi kaikkia. Kuva: Timo Pasanen.