Lehtimäen Ratsastajat juhlivat 30-vuotista taivaltaan

26.10.2022

Lehtimäen Ratsastajilla oli aihetta juhlaan viime lauantaina, kun seura juhli 30-vuotista taivaltaan – tosin kaksi vuotta myöhässä koronan vuoksi. Seuran puheenjohtaja Kaisa Lampimäki totesi, että vaikka korona rajoitti ihmisten elämää monin tavoin, seura jatkoi toimintaansa lähes normaalisti.

Lehtimäen Ratsastajien juhlassa muistettiin Susanna Kuparia (vas.), Linda Kulmalaa, Pia-Marika Ojalaa, Satu Halosta sekä Jutta Salorantaa.

 

-Hevosharrastamisessa turvavälit ovat enemmän kuin suositeltavia. Seura on voinut toimia etänä hyvin paljon. Tämän 30 vuoden aikana seuralla on ollut paljon yhteistyökumppaneita, Lehtimäen opisto heistä suurimpana.

-Opiston maneesi on ollut meille erittäin tärkeä ja olemme voineet pitää hevoskerhoa pienemmille opiston tallilla. Tästä kaikesta kiitos opistolle, 15 vuotta seuran toiminnassa mukana ollut Lampimäki sanoi.

Vapaan sanan aikana Järvi-Pohjanmaan Ratsastajien tervehdyksen toi lehtimäkeläissyntyinen Riina Vainionpää. Hän totesi Lehtimäen Ratsastajat -seuran olevan hänelle erityisen rakas.

-Lehtimäen Ratsastajat ry oli minulle ensimmäinen kotiseura. Olen ollut perustamassa sitä ja edustanut sitä parikymmentä vuotta, joten siksi se on minulle tärkeä. Muistan, että seuran ensimmäinen pöytäkirja oli punainen, kovakantinen vihko, joka hankittiin meidän kaupastamme. Kun se hajosi, siirryttiin pikkuhiljaa tekemään pöytäkirjoja koneella, Vainionpää muisteli.

Valmentajana ja tuomarina seurassa toiminut Pirjo Tammela toi juhlaan Suomen Ratsastajainliiton ja aluejaoston terveiset. Lehtimäen Ratsastajien tukena on pitkään toiminut Kuortaneen Säästöpankkisäätiö.

-Kuortaneen Säästöpankkisäätiö on halunnut olla tukemassa paikallista toimintaa. Tänään voi ilokseni kertoa, että Lehtimäen Ratsastajien toimintaan lahjoitetaan 2000 euroa, Tommi Isoaho Kuortaneen Säästöpankkisäätiöstä kertoi.

 

Jäsenten muistamisia

Alajärven kaupungin tervehdyksen juhlivalle seuralle toi kaupunginvaltuutettu Kuisma Kujala. Hän on myös henkilökohtaisesti aktiivisesti mukana seuran toiminnassa kilpailevan perheensä sekä tuomaroinnin ansiosta.

-Kolmannen sektorin toimijat ovat tärkeitä niin kaupungille kuin kuntalaisillekin. Katson ratsastusurheilua sinivalkoisin silmin, sillä se on meidän perheemme yhteinen rakas harrastus. Olen saanut olla seuran toiminnassa mukana alusta asti ja tältä ajalta on paljon hienoja muistoja, etenkin kilpailureissuilta, Kujala sanoi.

Juhlassa muistettiin jäseniä erilaisin kriteerein. Kouluratsastusvalmentajana Susanna Kupari palkittiin pisimpään seuran valmentajana toimimisesta, Linda Kulmalaa muistettiin esteratsastuksen SM-mitalin johdosta sekä Jutta Saloranta vastaanotti muistamisen pisimpään seuran puheenjohtajana toimimisesta.

Lisäksi juhlassa muistettiin kolmea seuran alkuperäisjäsentä Pia-Marika Ojalaa, Satu Halosta sekä Kristiina Joensuuta.

 

Historian havinaa

Seuran historiaan sukellettiin tietovisan ja hauskan muistelun merkeissä. Myös juhlijat pääsivät muistelemaan menneitä vuosia ja kertomaan omia muistojaan. Historiaa muistelivat Pia-Marika Ojala sekä Kati Puumala.

Lehtimäen Ratsastajat perustettiin huhtikuussa 1990 ja jäseniä tuolloin oli 37 kappaletta. Viime vuonna jäseniä kirjattiin olevan jo 123 kappaletta.

Säännöllinen valmennustoiminta on ollut alusta lähtien yksi toiminnan kulmakivistä ja laadukkaaseen valmennukseen halutaan panostaa myös tänä päivänä. Seuran jäsenistä on kasvanut kilpakentillä menestyjiä ja he ovatkin saavuttaneet mitaleita yksi toisensa jälkeen.

Pelkkää kilpailemista tai valmentautumista ei seuran toiminta ole kuitenkaan ollut. Monipuoliset, laajasti hevosharrastuksen huomioivat asiantuntijaluennot, lapsille suunnatut toiminnot sekä yhteiset retket ja tapahtumat ovat olleet tärkeä osa seuran toimintaa kautta vuosien.