Lina Bärlund ja First Finn Royal Pohjola Rising Star Tourin kärkeen

22.8.2021

Pohjola Rising Star Tourin voitti nimenmukaisesti nouseva nuori kyky, Lina Bärlund ja 8-vuotias First Finn Royal. Ratsukko on kilpaillut hyvällä menestyksellä yhdessä läpi ikäkausikilpailut aina 4-vuotiskaudelta lähtien. Koossa on jo kakkossijat 5-vuotisderbystä ja Breeders´ Prizesta. Ja nyt kolmannen Pohjola Rising Star Tourin osakilpailun jälkeen ratsukko nousi sarjakilpailun kärkeen.

Palkintoja jakamassa Lina Bärlundille ja First Finn Royalille Pohjola Vakuutuksen urheilupäällikkö Teemu Hintsanen (vas.), tuomariston puheenjohtaja Osmo Metsälä ja Ratsastajainliiton hallituksen puheenjohtaja ja tuomari Marjukka Manninen. Kuva Hanna Anttonen.

 

Leppävirtalainen Jonna Bordi ja Dalaman tekivät luokassa tuloksen 66.275 prosenttia ja nappasivat kakkostilan. Helsinkiläinen nuori ratsastaja Sanni Heliste ja San Heinrich oli kolmas (66.225%) yhteensä 12 ratsukon luokassa.

Kotimatkalta tavoitettu sipoolainen psykiatrinen perhehoitaja oli enemmän kuin tyytyväinen lopputulokseen.

”Hevonen meni kyllä hyvin. Se on vielä nuori ja vasta nousemassa, ja voimme jatkossa tehdä asiat vielä paremmin. Nyt pitää vain saada rutiinia”, Bärlund kertoo.

Ponivuosinaan maajoukkueessa kilpaillut Bärlund, 34. oli vielä keväällä varovainen sarjassa kilpailemisen suhteen.

”Sarja vaikutti mielenkiintoiselta, mutta en meinannut uskaltaa lähteä Ypäjälle ensimmäiseen osakilpailuun. En ollut varma, onko First Finn Royal ollenkaan valmis kilpailemaan siinä porukassa. Se meni kuitenkin hyvin.”

Bärlund on ostanut hevosen kolmevuotiaana, kun hän taas lapsien kasvettua ehti panostaa ratsastukseen. Hän kuvailee hevostaan vuolain sanoin.

”Se on todella ihana, yrittää aina parhaansa, se on erittäin kiltti ja hauska hevonen. Se on todella luotettava, 8-vuotias tyttärenikin ratsastaa sillä.”

Esiintymisestä nauttiva hevonen on yleensä radalla tasainen, ja sen vahvuuksia ovat ravi ja laukka. Ratsukkoa valmentavat Kiki Nyberg ja Michaela van Assendelft. Seuraava tavoite on todennäköisesti viimeinen osakilpailu Kangasalla 12. syyskuuta, jonka jälkeen sarjan viisi parasta jatkaa finaaliin Hyvinkäälle 25.-26. syyskuuta.
 

Kouluratsastuksen Pohjola Tour -sarjan kolmas osakilpailu, Tahkon maneesi, Nilsiä
Tulokset 22.8.

Pohjola Rising Star Tour, vaativa B
12 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Lina Maria Bärlund / First Finn Royal, Husaariratsastajat 67.941%, 2) Jonna Bordi / Dalaman, Suonenjoen Vasama Riders 66.275%, 3) Sanni Heliste / San Heinrich, Helsingin Ratsastajat 66.225%,…
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/602937


Pohjola Tour osakilpailut 2021
11.-13.6. Ypäjä
7.-8.8. Helsinki
21.-22.8. Tahko
12.9. Kangasala
26.9. Finaali Hyvinkää

Kaikki tulokset: LINKKI
Pohjola Tourin sarjatilanteet päivittyvät alkuviikosta tänne: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/sarjakilpailut-2021/