Lina Leväaho Junioricupin osakilpailuvoittoon Hangon SeaHorse Weekissä

27.7.2018

Perjantaina Hangon SeaHorse Weekissä ratkottiin useiden sarjakilpailujen osakilpailuvoittoja.

Lina Leväaho ja Firenza tyytyväisinä voittonsa jälkeen. Kuva: Susa Laine.

Lina Leväaho Junioricup-osakilpailuvoittoon Hangon SeaHorse Weekissä

 

Esteratsastuskilpailu SeaHorse Weekin perjantaissa ratsastettiin kolmen sarjakilpailun osakilpailut: Pikkuponicup, Ponicup ja Junioricup. Katsomossa viihtyi päivän aikana 1500 vierasta.

Aamu aloitettiin Pikkuponicupin (100 cm) osakilpailulla, jossa voittoon ratsasti Minea Lindholm (Ramses Al Sabah), Laura Partasen (Risto Reipzs) ollessa toinen.

”Tosi hyvä tunnelma suorituksesta – poni oli hyvin mukana ja suostui tekemään vähän vaikeampiakin tehtäviä”, Lindholm sanoo. ”Rata oli tosi kiva, tehtävät oli haastavia, mutta ei mitenkään sellaisia etteikö niitä olisi pystynyt tekemään”, Lindholm jatkaa. Seuraavaksi ratsukon ohjelmassa on Pikkuponicupin finaali ja ajatus tähtää jo myös hallikauteen.

110-tasolla kilpaillun Ponicup -osakilpailun kolmen kärki oli Tia Hakkarainen (Little Kim), Nella Tossavainen (Golden Star II) ja Georg Haddas (Reliikvia II). Voitto sinetöi myös yhden Hakkaraisen kauden päätavoitteista: ratsastaa Helsinki Horse Show:n Pony Tourin finaalissa, Helsingin jäähallissa lokakuussa.

Hakkaraisen matkaan sattunut hevosauton rengasrikko toi kilpailupäivään ylimääräistä haastetta. ”Tuntuu aika uskomattomalta – oli tämän kauden tavoite päästä sinne, mutta en uskonut, että näin voisi tänään vielä käydä”, onnellinen Hakkarainen sanoo.

”Little Kim on kiltti ja kokenut poni, radalla vauhdikas, mutta käyttäytyy kisapaikalla kaikkiaan hienosti”, ratsastaja kehuu kisakumppaniaan. Seuraavaksi Hakkaraisen suunnitelmissa on matkata Power Parkiin osallistumaan avoimiin luokkiin ja sitten poni saa hetken lomailla.

Iltapäivällä ratsastettiin 120-tason Junioricup-osakilpailu, jonka voitto ja paikka Helsinki Horse Show’n Nordic Junior Tourin finaaliin kruunasivat Lina Leväahon (Firenza) huikean kilpailuviikon. ”Kyl on hyvät fiilikset, ei voi edes sanoin kuvailla – on huikeaa päästä HIHS:iin ja vielä tällä hevosella, tämä kyllä hyppää, vaikka paikka ei olisikaan just niin hyvä”, Leväaho riemuitsee. Toiseksi luokassa sijoittui Anne Karvonen (Café de Paris) ja kolmanneksi Sarita Suckman (Chikkolacka). Junioricupin kärjessä jatkaa Lumi Joutsen.

SeaHorse Weekissä ratsastettiin perjantaina myös avoimia luokkia 110 – 130 -tasoilla. 110-tason luokkavoittoon ratsastivat Valtteri Laukkanen (Radihaza-Dancer) ja Annika Arolainen (ST Charysma), 120- tasolla Ada Ojanpää (Lucky Lili) sekä päivän päätösluokassa, 130-tasolla Sandra Lähde (Fanita).

SHW Keppihevosareenalla puomia nostetaan myös - klo 12 alkavassa kilpailussa hypätään 60 ja 70 senttisiä esteitä. Kepparikisaan osallistuminen on maksutonta, ilmoittautuminen radalla puoli tuntia ennen kilpailun alkua.

Kilpailu jatkuu huomenna lauantaina klo 10.00. Päivän ohjelmassa nähdään luokkia 120-135 -tasolla. Uusiiko John Antell kiinnityksensä Kenraalin maljaan? Se selviää klo 14.15 alkavassa luokassa! Yleisöllä on vapaa pääsy katsomoon. 

 

Tiedote / Minna Ruolanto, SeaHorse Week
Kilpailun tulospalvelu: https://online.equipe.com/fi/competitions/25892