Linda Lampinen 32. nuorten MM-kisoissa – Saana Nieminen joutui keskeyttämään

2.9.2023

Matkaratsastuksen nuorten ja junioreiden maailmanmestaruuskilpailuissa Castelsagrat´ssa, Ranskassa nähtiin dramaattinen kilpailu, kun rutikuivalle maaperälle satoi kisapäivänä vettä. Mudaksi muuttunut alusta oli erittäin liukas, ja kisassa nähtiin runsaasti kaatumisia.

Linda Lampinen ja La Esperanza tiiminsä ympäröimänä.

 

Yksi kaatuneista ratsukoista oli suomalainen Saana Nieminen Shagya Buzaviragilla.

”Saana ratsasti suunnitelman mukaan kärjessä ensimmäisessä osiossa. Hän kaatui hevosensa kanssa ja löi päänsä, niin, että sai aivotärähdyksen, eikä pystynyt jatkamaan kilpailua. Hevonen on onneksi kunnossa ja virkeä. Samassa osiossa kaatui kolme hevosta. Laskimme, että yhteensä kahdeksan ratsukkoa kaatui kisassa, meno oli kärjessä hurjaa, mutta osa pääsi jatkamaan”, kertoo Niemisen valmentaja ja joukkueenjohtaja Alina Huovinen Garcia.

Toinen suomalaisratsastaja Linda Lampinen ratsasti La Esperanzalla rauhallisemmin yhteensä noin 120 kilometrin matkan, ja joutui varmistelemaan varsinkin viimeisellä osuudella.

”He saivat viimeisellä loopilla sadetta niskaan ja pohja oli todella liukas. Linda joutui varmistelemaan tulosta, mutta se oli hyvin tehty. ”Ella” oli pirteä ja hyvinvoiva kisan jälkeen.”

Lampinen, 17, sijoittui ilahduttavasti 32:lle tilalle ensimmäisessä arvokilpailussaan. Kolmannen sukupolven matkaratsastaja osallistui kilpailuun isoäitinsä Ritvan kasvattamalla hevosella, ja myös äiti Tanja on kilpaillut lajissa.