Linnea Haukilehto ja Aroha Pilotti laukkasivat Pohjola Finnhorse Grand Prix´n voittoon

19.6.2022

Suomenhevoset mittelivät Ypäjän Hevosopistolla paremmuudesta 100 cm korkeudella. Kaksi ratsukkoa hyppäsi isolla nurmipohjaisella Derbykentällä virheettömästi ja Pohjola Finnhorse Grand Prix -luokan voitto ratkottiin uusinnan kautta.

Linnea Haukilehto ja Aroha Pilotti. Kuvat Heidi Lammi.

 

Ensin lähtenyt Viivi Paukkunen ja Mattilan Toivo hyppäsivät vauhdikkaan radan, mutta saivat yhden pudotuksen. Linnea Haukilehto ei lähtenyt Aroha Pilottilla varmistelemaan nollarataa, vaan sujui virheittä viimeiselle esteelle asti, joka putosi. Aika kuitenkin riitti juuri voittoon.

”Kyllä minä mietin, että toivon mukaan olin nopeampi, ja suoritus tuntui siltä.  Etenin vähän paremmin, kuin edellinen ratsukko. Onneksi oli näin”, Linnea Haukilehto kertasi.

”Lähtökohtana oli hypätä nolla, koska edellinen ratsukko pudotti, mutta totta kai yksi puomi tulee helposti. Koitin vain pitää hyvän rytmin, ja hevosellani on iso laukka.”

 

Linnea Haukilehto ja Aroha Pilotti.

 

”On se aina eri asia tulla hiekkakentältä nurmelle, mutta olen aina tykännyt olla nurmella, ja minun hevoseni tykkäävät mennä nurmella. Onhan tämä ihan luksusta”, voittaja ihastelee.

Haukilehdolla on valita useammasta suomenhevosesta, ja Aroha Pilotti hyppää isompiakin luokkia. Edellisessä osakilpailussa ratsukko lähti Pohjola Small Grand Prix´ssä (115 cm). Jatkosuunnitelmat sarjassa riippuvat muistakin hevosista.

”Muut hevoset eivät olleet kunnossa, niin Pilotti sai tuurata tässä ja hyvin tuurasikin. Katsotaan, miten muut hevoset tässä jatkavat, ja mitä Pilotti hyppää, kisa kerrallaan.”
 

Viivi Paukkunen ja Mattilan Toivo.

 

Ypäjän Hevosopisto, Ypäjä 19.6.
Kansallinen esteratsastus

Pohjola Finnhorse Grand Prix 100 cm, perusrata ja uusinta. 10 lähtijää ja 3 sijoittuu
1) Linnea Haukilehto – Aroha Pilotti, Stall Anna Riders 0-4/45.31,
2) Viivi Paukkunen – Mattilan Toivo, Ratsastusseura Varsa 0-4/45.59,
3) Vilma Leppäkangas – Paletin Liekki, Ääneseudun Ratsastajat 4/70.02,…

Tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/702252

Sarjakilpailutilanne päivittyy tänne: LINKKI