Loistava MM-viimeistely Henri Ruosteelle ja Kontestrolle

3.7.2022

Aachenin Grand Prix vapaaohjelma musiikilla oli kouluratsastuksen juhlaa parhaimmillaan. Aachenin viiden lajin tapahtuma houkuttelee vuosittain noin 350 000 kävijää, ja parhaat kouluratsukot pääsivät esiintymään täpötäyden areenan keskellä. Tanskalainen Cathrine Dufour ja 10-vuotias lahjakkuus Vamos Amigos olivat voittamattomia myös vapaaohjelmassa. Tulos oli huikea 88.375 prosenttia maksimipisteistä. Myös toiseksi sijoittunut saksalainen Frederik Wandres ja Duke of Britain olivat palkintokorokkeella jo kolmatta kertaa, kuten aiemmin Grand Prix´ssä ja GP Specialissa.

Henri Ruoste ja Kontestro Db Hagenin EM-kilpailuissa 2021. Kuva Peter Nixon.

 

Kolmannesta sijasta käytiin tiukkaakin tiukempi kamppailu. Viisi ratsukkoa sai tulokseksi +82 prosentin tuloksen, ja sijoitukset jakautuivat muutamien kymmenysten perusteella. Henri Ruoste ja Kontestro Db jäivät niukasti viidenneksi tuloksella 82.735 prosenttia, kun Daniel Bachmann Andersen ja Marshall-Bell ja Patrik Kittel ja Touchdown kiilasivat edelle. Ruoste oli erittäin tyytyväinen hevosensa suorituksiin MM-kilpailuihin valmistelevassa 5* Aachenissa.

”Oli todella mageeta kilpailla areenalla ison yleisön edessä virheetön suoritus. Konsta oli hienosti minun kanssani, rento ja fiilis satulaan oli todella makea”, Henri Ruoste kiittelee Kontestro Db:tä.

Top Gun -musiikin tahdissa esitetystä ohjelmasta ei löytynyt erityisiä kohokohtia, sillä koko ohjelma oli kokonaisuudessaan Ruosteen mielestä sellainen.

”Hevonen oli todella keskittynyt ja rauhallinen. Vasemmasta passagesta oikeaan ravisulkuun sen on vähän vaikea päästä. Se oli vähän väsynyt, takana on pitkä viikko ja kolme raskasta ohjelmaa. Tämä oli hyvä treeni arvokilpailuihin.”

Palkintojenjakoseremonia on hevosille usein stressaava hetki, niin myös Konstalle. Nyt ratsukko oli kolmas kahdessa ensimmäisessä luokassa, ja mukana palkintojenjakoseremonioissa molemmilla kerroilla.

”Se meni kuitenkin joka päivä rauhassa sisään areenalle, vaikka tilanne oli uusi ja areena iso. Menin aina Cathrine Dufourin [voittaja] jälkeen radalle, mikä ei ole se hiljaisin hetki mennä sisään, kun ihmiset taputtavat seisoen. Konsta oli kuitenkin rauhallisesti minun kanssani, se on nyt aikuisempi ja rutinoituneempi.”

”Itse ratsastajana suljen kaiken ympäröivän pois. Meillä on aina sama ohjelma ja rata, vaikka ympäristö vaihtuu, ei tekninen suorittaminen muutu. Loppujen lopuksi ympäristö vaikuttaa enemmän hevosen keskittymiseen.”

”Erot ovat pienet, yksikin virhe vaikuttaa heti sijoitukseen. Meidän lajissamme asia on niin, että 1-2 tuomaria voi aina antaa muita ylempiä tai alempia pisteitä, jotka vaikuttavat keskiarvoon ja sijoitukseen. Syitä siihen voi olla monia.”

Aachenin viiden tähden kilpailu, joka oli samalla myös Nations Cup eli joukkuekilpailu, oli Ruosteelle ja Kontestrolle kenraaliharjoitus Herningin MM-kilpailuihin. Myös Emma Kanerva ja Greek Air kilpailivat Aachenissa ja sijoittuivat 4* GP Specialissa viidenneksi.

”Nyt Konsta pääsee viikoksi laitumella ja sitten jatkamme treeniä. Toivon, että pääsemme mukaan joukkueeseen, pääsemme hyvin valmistautumaan Herningiin ja teemme siellä kolme virheetöntä ja rentoa rataa. Täytyy vaan ratsastaa mahdollisimman hyvin. Loppu on muiden päätettävissä.”

Ruoste pitää myös Rossettia kisakunnossa varahevosena.

”Valmennan myös sitä kohti Herningiä, ei ikinä tiedä, mitä hevosten kanssa voi tapahtua. Minulla on kiva tilanne, kaksi noin hyvää hevosta.”

 

Henri Ruoste ja Rossetti. Kuva Lafrentz.

 

Suomen MM-joukkueiden pitkät listat koulu- ja pararatsastuksessa sekä vikellyksessä nimetään 4.7. eli huomenna. Ratsastuksen maailmanmestaruuskilpailut neljässä lajissa, mukana on myös esteratsastus, järjestetään 6.-14.8. Herningissä, Tanskassa.

 

3.7. Kouluratsastus CDIO5* Aachen, Saksa
Grand Prix vapaaohjelma musiikilla. Lähti ja sijoittui 15
1) Cathrine Dufour - Vamos Amigos, DEN 88.375%
2) Frederik Wandres - Duke of Britain, GER 83.880
3) Daniel Bachmann Andersen – Marshall-Bell, DEN 82.985
4) Patrik Kittel – Touchdown, SWE 82.955
5) Henri Ruoste - Kontestro Db, FIN 82.735

Tulokset: https://resulting.chioaachen.de/show/27/event/166/competition/11/result/
Järjestäjä: www.chioaachen.de

Ratsastuksen MM-kilpailut 6.-14.8. Herningissä: https://herning2022.com/en/about-us
Tutustu Ratsastajainliiton MM-sivustoon, jossa on tietoa kilpailun kulusta, ratsastajista, aikatauluista yms.: LINKKI