Louise Jönsson ja Dayna Inter II luokan voittoon Laakson ratsastusstadionilla

31.7.2022

Helsingin Ratsastajien kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Laakson perinteisellä ratsastusstadionilla Prix de Rocky Inter II -luokassa voiton vei 22-vuotias Louise Jönsson ja Dayna upealla tuloksella 69,1 prosenttia maksimipisteistä. Laakson ratsastusstadion on kuluvana viikonloppuna viimeistä kertaa käytössä, ennen kuin ratsastusstadionin alue suljetaan noin kuudeksi vuodeksi Laakson sairaalan remontin vuoksi. Sunnuntaina Laaksolla kilpaillaan kouluratsastuksen Pohjola Tour -osakilpailut.

Louise Jönsson (vas) ja Jasmin Sikström. Kuva Helsingin Ratsastajat

 

Tiedote Helsingin Ratsastajat / Paula Rintamaa 

"Olen tietenkin tyytyväinen. Verkassa hevonen kävi kierroksilla mutta sain sen kuitenkin kulkemaan radalla. Siinä oli nyt sitä energiaa mitä tässä on haettu. Dayna on ollut minulla 6 vuotta, se oli hädin tuskin VaB tasolla kun aloitettiin sen kanssa. Nyt hevonen saa kunnon loman, sitten taas alkavat treenit. Ensi kaudella meillä on tavoitteena kisata mahdollisimman paljon kv-kisoja, ja tietenkin ykköstavoite ensi vuonna on U25 EM kisat. Minulla on vielä 4 vuotta mahdollista kisata U25 luokissa", Jönsson kertoo.

Toiseksi luokassa sijoittui Jasmin Sikström – Clementine II tuloksella 66,1%.

"On tosi ihanaa, että kova treeni tuottaa tulosta"

Heti aamulla kilpailtiin Prix de Kilpatalli VaA/Prix St Georges luokka, jonka voitti Michaela Meller – Flink tuloksella 67,7%. 

"Olen tosi tyytyväinen, tämä rata oli paras mitä tällä kaudella ollaan menty. On tosi ihanaa, että kova treeni tuottaa tulosta. Flink on vähän hassu, persoonallinen hevonen, se on ollut mulla 2 vuotta nyt. Voi olla, että vielä tällä kisakaudella kokeillaan joku Inter-luokka", kommentoi Meller.

Toiseksi luokassa sijoittuivat Sonja Lesch – Kom Snowhite 66,4%, kolmanneksi Emmi Salminen – St`Ophir 66,2%, neljänneksi Essi Hiidensalo – Notholmens Linzano 66,1%,  viidennelle sijalle ratsasti Peggy Högsten – Frisco 217 65,3%, ja kuudenneksi Susanna Hyypiä – Ivemmo 65,0%.

"Olen nähnyt kun hevonen syntyi"

Luokan VaB junioreiden esiohjelma voittoon ratsasti Anni Särkilahti – First Light tuloksella 66,8%.

"En yhtään osannut odottaa voittoa, nyt on kyllä tosi onnellinen fiilis. Jotenkin aamulla vaan psyykkasin itseäni ja päätin alkaa ratsastaa. Ja hyvin meni. First Light eli Fani on ollut mulla koko elämänsä, olen itse ollut mukana, kun se vedettiin ulos emänsä kohdusta. Se on mun paras kaveri, tunnetaan molemmat toisemme läpikotaisin", Särkilahti kertoo. 

Toiseksi luokassa sijoittui Emma Liikanen – Capac 66,5%  kolmannelle sijalle ratsastus Noora Sarjanen – Cabaletta 66,3%, neljänneksi Tiina Polso – Seaside Fizz 66,2%, viidenneksi myös Tiina Polso, hevosella Seaside Hotcandy 66,0%  kuudes Camilla Verkkoniemi – Doris Day 65,5%  seitsemäs Kaisa Pirinen - Lauren 65,5%, kahdeksas Marja Särkilahti – Midt-West Kenya 65,4%.

15-vuotias nuori ratsastaja voitti 20-vuotiaalle suomenhevosoriilla

Prix de Equiettan HeA luokassa voittajaksi ratsasti Coco Roine – Sibbo tuloksella 66,9%

"Olen todella iloinen ja tosi ylpeä tästä 20-vuotiaasta oriista", kertoo vasta 15-vuotias Coco Roine. 

"Tämä on niin kiltti ja hyvin käyttäytyvä hevonen, tällä on kertakaikkiaan hieno luonne. Ehdin ennen näitä kisoja treenata tämän kanssa 2 kertaa, koko talven ja kevään mittaan en ollenkaan. Tähtään junnu-SM kisoihin omalla hevosellani Cameolla."

Toiseksi ratsasti Nora Sandberg -  Rolle Ryöväri 65,0% tuloksella, kolmas Aino Sellman – Don´t Call Me Babe 63,9%, neljäs Nina Lindholm – Vivi-Ann 62,6% ja viides Laura Kangasniemi – Supremo 62,0%

Sunnuntaina Laaksolla vuorossa ovat Pohjola Tourin osakilpailut, jonka jälkeen Laakso jää pois ratsastuskäytöstä noin kuudeksi vuodeksi.

Tulokset LINKKI