Madis Morna ratsasti voittoon Ainon Pohjola Grand Prix´ssä

28.8.2022

Pohjola Grand Prix -sarjan kolmas osakilpailu ratsastettiin päätökseen Ratsastuskeskus Ainossa helteisessä säässä. Päivän voittajat olivat Pohjola Grand Prix´ssa Madis Morna ja Herbert, Pohjola Silver Grand Prix´ssa Anni Hjerpe ja Callboy sekä Pohjola Finnhorse Grand Prix´ssa Esma Haddas ja Dexter.

Madis Morna ja Herbert. Kuvat Heidi Lammi.

 

”Voiton ratkaisi tänään 4-0 tulos. Muilla oli vähän pudotuksia matkassa. Onnistuin ratsastamaan virheittä toisen kierroksen, ja se ratkaisi. Herbert toimi ja hyppäsi oikein hyvin. Eilen hän oli vireä, mutta tänään kuumuus vähän painoi, mutta hän tsemppasi hyvin”, kertoo Madis Morna voiton jälkeen.

Ainon kilpailuissa nostettiin palkintojenjaossa esiin myös hevostenhoitajat ja annettiin kiitosta heidän tärkeälle panokselleen. Hevosenhoitajalla on todella suuri merkitys myös Madis Mornalle, sillä hän hoitaa hevosten lisäksi tarvittaessa myös Mornan lapsia.

 

Maija Yli-Huhtala ja Birchcape´s Wonderland.

 

Luokassa toiseksi sijoittuneella Maija Yli-Huhtalalla ja ratsulla Birchcape's Wonderland on pitkä taival takanaan. 12-vuotias tamma on ollut Yli-Huhtalalla 4-vuotiaasta asti.

”Luottamuksella on mielestäni todella suuri merkitys. Arvostan hevosessa erityisesti asennetta ja valmiutta taistella ratsastajan kanssa yhdessä. Olemme muutoksen edessä ratsastettavuuden ja kaiken kanssa. Tänään hevonen oli todella hyvä”, kertoo Maija Yli-Huhtala.

Kolmanneksi sijoittuivat Susanna Granroth ja KG Corazon.

”Hevonen on tarvinnut aikaa, eikä ole aiemmin ollut valmis tälle tasolle. Se on luonteeltaan vähän arka, mutta alkaa nyt uskoa itseensä”, kuvailee Susanna Granroth KG Corazonia, joka on tänä vuonna niittänyt menestystä ulkomaita myöten.

 

Pohjola Silver Grand Prix`n voittoon Anni Hjerpe ja Callboy

 

Anni Hjerpe ja Callboy.

 

Anni Hjerpellä oli vauhdikas viikonloppu, joka päättyi lopulta parhaalla mahdollisella tavalla.

”Hevonen oli villi molempina päivinä, ja mietin mitähän tästä tulee. Rata oli ehkä vähän haastava. Radankävelyssä katsoin, että onpa mielenkiintoisia mutkia. Ratsastin alkuradan huonosti, mutta hevonen tsemppasi.”

10-vuotias ruuna on ollut Anni Hjerpellä kaksi vuotta. Hän kuvailee ratsuaan omalaatuiseksi ja paljon mielipiteitä omaavaksi. Callboy pitää seuraavaksi kisataukoa ennen Pohjola-sarjan viimeistä osakilpailua Ypäjällä. Pohjola Silver Grand Prix´n finaali on Helsinki Horse Show´ssa, ja kausi päättyy hallimestaruuksiin Ypäjällä.

Toiseksi luokassa sijoittui Pipsa Koski ja J ja kolmanneksi Veera Pukkila ja Villbeatyou.

 

Pohjola Finnhorse Grand Prix´n voittoon Esma Haddas ja Dexter

 

Esme Haddas ja Dexter palkintojenjaossa.

 

Suomenhevosten Pohjola Finnhorse Grand Prix´ssä nähtiin kahden ratsukon uusinta voitosta. Esma Haddas ja Dexter veivät voiton hyppäämällä myös uusinnan virheittä, vaikka aika oli toiseksi sijoittunutta Linnea Haukilehtoa ja Aroha Pilottia hitaampi.

”Linnea ratsasti superradan, ja tiesin, että hevoseni voi ottaa pudotuksen, joten piti joka tapauksessa ratsastaa aikaa. Olemme tunteneet Linnean kanssa pitkään ja kisanneet paljon yhdessä. Tunnemme hevostemme heikkoudet ja vahvuudet. Voimme taktikoida yhdessä ja se on hieno tilanne. Suomenhevosten puolella meillä on todella kiva tsemppihenki, ja olemme toistemme menestyksestä iloisia. Totta kai kilpailemme, mutta hyvässä hengessä”, Esme Haddas kertoo voiton jälkeen.

Hän kertoo kauden olevan ratsukolle kahdeksas yhteinen.

”Dexter on opettanut minulle paljon, ja kun kehityn ratsastajana, hevonenkin menee parempaan. Meillä on hurjan paljon opittavaa ja se onkin lajin paras anti.”

 

Kansalliset esteratsastustulokset 28.8. Ratsastuskeskus Aino, Järvenpää

Pohjola Grand Prix, 145 cm. Kaksi kierrosta. 15 lähtijää ja 10 sijoittuu.
1) Madis Morna – Herbert, Stall Anna Riders 4-0/56.62, 2) Maija Yli-Huhtala – Birchcape's Wonderland, Ratsastusseura Varsa 4-0/57.26, 3) Susanna Granroth – Kg Corazon, Hattel Riders 4-4/54.81, 4) Petra Heikkinen – Hurby, Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat 4-8/48.73, 5) Janna Jensen – Hamont, Jcc Riders 4-8/52.03, 6) Sanna Backlund – Jumper, Hattel Riders 4-8/55.08, 7) Susanna Granroth – L'espoir Van Dorperheide, Hattel Riders 4-12/51.20, 8) Petra Heikkinen – Oechie - K, Pohjois-Karjalan Urheiluratsastajat 4-12/56.76, 9) Elena Merivirta – Astro, Salo Riding Club 8-12/59.72, 10) Pipsa Koski – Iprimero, Hattel Riders 29-0/60.18
Tulokset: LINKKI  

Pohjola Silver Grand Prix, 135 cm, perusrata ja uusinta. 24 lähtijää ja 6 sijoittuu.
1) Anni Hjerpe – Callboy, Hattel Riders 0-0/42.20, 2) Pipsa Koski – J, Hattel Riders 0-4/42.60, 3) Veera Pukkila – Villbeatyou, Salo Riding Club 0-4/44.38, 4) Jasmin Engblom – Chap, Salo Riding Club 4/82.22, 5) Pinja Laine – High Chin Dk Z, Ääneseudun Ratsastajat 4/83.83, 6) John Antell – Jan Diamo R.T., Husön Ratsastajat 4/84.35
Tulokset: LINKKI

Pohjola Finnhorse Grand Prix, 100 cm, perusrata ja uusinta. 6 lähtijää ja 2 sijoittuu.
1) Esma Haddas - Dexter, Loviisan Ratsastajat - Lovisa Ryttare 0-0/39.33, 2) Linnea Haukilehto – Aroha Pilotti, Stall Anna Riders 0-4/36.24
Tulokset: LINKKI

 

Pohjola Grand Prix´n palkitut hevosenhoitajat.

 

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix – Road to Helsinki
Pohjola Vakuutuksen tukemissa viidessä estesarjassa kilpaillaan neljällä tasolla ja suomenhevosilla.
•                         Pohjola Grand Prix – 145 cm
•                         Pohjola Silver Grand Prix – 135 cm
•                         Pohjola Bronze Grand Prix – 125 cm
•                         Pohjola Small Grand Prix – 115 cm
•                        Pohjola Finnhorse Grand Prix – 100 cm

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -osakilpailut 2022
20.-22.5.          Stable Nova, TuuR, Hyvinkää
17.–19.6.         Hevosopisto Summer Festival, Ypäjä 
26.–28.8.         Ratsastuskeskus Aino, Järvenpää
16.–18.9.         Ypäjä Horse Show, Ypäjä – Pohjola Grand Prix finaali
19.-23.10.       Helsinki International Horse Show – muiden Pohjola-luokkien finaalit + Pohjola Gold Grand Prix

Sarjakilpailusäännöt löytyvät täältä: LINKKI   
Sarjakilpailutulokset päivittyvät tänne: LINKKI