Maija Yli-Huhtala toiseksi Tallinnan maailmancupissa – Madis Morna voitti

8.10.2023

Maija Yli-Huhtala sijoittui toiseksi CSI3* Tallinnan 150 cm maailmancupin osakilpailussa. Yli-Huhtala ja FWB-tamma Birchcape´s Wonderland jäivät uusinnassa ajassa vajaat kaksi sekuntia luokan voittajalle, Suomessa asuvalle Madis Mornalle ja Herbertille. Perusradalla yhden pudotuksen saanut Anni Hjerpe ja Callboy sijoittuivat luokassa yhdeksänneksi.

Suomen mestari Maija Yli-Huhtala ja Birchcape´s Wonderland sijoittuivat toiseksi Tallinna maailmancupissa. Arkistokuva Hanna Heinonen.

Morna sai Tallinnan Keski-Euroopan liigan maailmancupin voitostaan täydet pisteet. Suomalaisratsukot eivät saaneet luokassa maailmancupin pisteitä, sillä Suomi kuuluu kovatasoisimpaan Länsi-Euroopan liigaan. Sen ensimmäinen osakilpailu on ensi viikonloppuna Oslossa ja viikolla 42 Helsingissä.

140 cm luokassa Pipsa Koski nappasi kakkos ja kolmostilan hevosillaan Jumper ja Iprimero. Jone Illi ja Eolita L saivat toisella kierroksella nopeimman ajan, mutta pudotus tiputti sijoituksen viidenneksi. Petra Heikkinen ja Hurby sekä Aida Hämäläinen ja Calico hyppäsivät Suomelle kaksoisvoiton 135 cm luokassa. Myös Antti Linna sijoittui Hublotilla.

Kirjoita kuvateksti tähän

Jone Illi, 16, nostatti tunnelman Saku Suurhallissa kattoon lauantaina voittamalla 145 cm pääluokan FWB-ruunalla Celtas Quillianilla. Suomalaiset saivat viikonlopun aikana runsaasti sijoituksia.