Mallat ja Casandra Z sijoille Monacon 5* GP:ssä

1.6.2010

Tällä kaudella rakettimaisesti kansainväliselle esteratsastusuralle noussut Maiju Mallat hyppäsi Monacon vaativassa viiden tähden GP:ssä 160 cm:n esteillä myöhään lauantai-iltana 18. sijalle ollen viimeinen sijoittunut 45 lähtijän joukossa. Sijoituksen arvoa nostaa se, että se tuli erittäin kovassa seurassa ja taakse jäi monta maailman kärkinimeä.

Mallat hyppäsi ensimmäisen radan puhtaasti Noora Forsténin tammalla Casandra Z saaden vain yhden virhepisteen ylitetystä enimmäisajasta. Toisella kierroksella ratsukon suoritus jouduttiin hylkäämään hevosen kieltäydyttyä hypystä kahdella esteellä. Perjantaina ratsukko oli upeasti viides 150 cm:n esteillä Monacossa.

Monacon GP oli samalla kesän kovatasoisimman yksittäisten ratsukoiden estesarjan, Global Champions Tourin, viides osakilpailu, ja siinä jaettiin palkintorahaa 285.000 euroa. Kesäkauden toinen sarja, Nations Cup, on eri maiden joukkueiden välinen kilpailu.

Mallat pääsi ratsastamaan GCT-sarjaan Mikael Forsténin loukattua olkapäänsä. Ratsastaja on palaamassa kisoihin ratsaille jo viikon päästä Belgiassa ja menossa myös seuraavaan GCT:n osakisaan Estoriliin Portugaliin kaksi viikkoa eteenpäin. Silloin mukana ratsailla on myös puoliso Noora Forstén, joka hyppäsi nyt lauantaina Monacossa GP:n sijaan oriillaan astetta pienemmän luokan Evli Cagliostro.

Tuloksia CSI5* Monaco 25.-27.6.
Lauantai  27.6.
Grand Prix Monaco, Global Champions Tourin 5. osakilpailu. Kaksi kierrosta, 160 cm.  Lähti 45, sijoittui 18.