Marina Ehrnrooth ja EVLI Ellington hyppäsivät SM-kultaa

5.8.2018

Kultaa Marina Ehrnrooth ja EVLI Ellington. Kuva: SRL Hanna Heinonen

Esteratsastuksen Suomen mestariksi nousi kakkossijalta ratkaisevaan osakilpailuun lähtenyt Marina Ehrnrooth hevosella EVLI Ellington. ”Meillä oli kaikkiaan tosi hyvä viikonloppu. Kivat radat, superhieno pohja ja iso areena”, Ehrnrooth iloitsi. ”Olin vähän ärsyyntynyt, kun olin niin hidas ensimmäisenä päivänä. Mutta hevonen on todella lahjakas. Se kilpailee ensimmäistä vuotta tällä tasolla ja olen tosi tyytyväinen siihen, miten se on kehittynyt.”

Hopeaa Sonja Mäkelä ja Cissy. Kuva: SRL Hanna Heinonen

Hopealle ratsasti Sonja Mäkelä Cissyllä. ”Edelliset mitalini ovat junioreista ja nuorista, seniorien mitali puuttui vielä, kun ei ole ollut tilanteeseen sopivaa hevosta. Kyllähän Cissy yllätti kaikki, minutkin. Takaraivossa oli toki pieni ajatus, että hevonen pystyy tähän, muuten en olisi lähtenyt kilpailuun”, hän sanoi.

Pronssia Susanna Granroth ja Leopoldo. Kuva: SRL Hanna Heinonen

Pronssimitalisti Susanna Granroth totesi, ettei mitali ehkä ollut niinkään kiinni omasta ratsastamisesta vaan muiden epäonnistumisesta. ”Ratoihin ja virhepistemäärään en ole tyytyväinen, vaikka mitalista olen toki iloinen. Leopoldo ei ollut ihan paras itsensä mutta hienostihan se taisteli”, Granroth kertoi. 

Ennen kolmatta osakilpailua kärkipaikkaa pitänyt Sanna Backlund Elanolla hylättiin tänään ensimmäisellä kierroksella kahden kiellon takia.

Nuorten SM-kultaa Miisa Pulkkanen ja Dolanda. Kuva SRL Hanna Heinonen

Nuorissa kultamitalin vei ensimmäisestä osakilpailusta lähtien johtanut Miisa Pulkkanen Dolandalla. Ratsukko sai tänään ensimmäisellä kierroksella kaksi pudotusta, mutta toisen kierroksen nollarata ja edellisissä osakilpailuissa saavutettu piste-ero riitti kultaan. ”Tiesin, että hevonen pystyy suorittamaan puhtaasti, sillä se on tullut varmaksi tällä tasolla. Kaksi ensimmäistä päivää onnistuivat tosi hyvin, mutta tänään tuli kaksi sellaista puomia, joita en osannut odottaa, joten toisen kierroksen pyrin ratsastamaan vielä tarkemmin”, Pulkkanen sanoo. Hopealle nousi Henna Vahantila Zinolla. ”Ensimmäisenä päivänä olin liian hidas ja eilen tuli yksi puomi, mutta tänään vain nollaratoja”, hän iloitsi. Pronssia sai Eveliina Talvio Chelsealla. ”Pari turhaa puomia harmitti, kun vaikeat kohdat menivät hyvin. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen, kun yhteistyö vahvan tamman kanssa on vielä niin lyhyt”, Talvio totesi.

Junioreiden SM-kultaa Teresita Bremer ja Caral. Kuva SRL Hanna Heinonen

Junioreissa Suomen mestariksi ratsasti Teresita Bremer hevosella Caral. ”Kisa oli tosi kiva ja hyvin järjestetty. Hirveän korkeita odotuksia ei ollut, koska hyppytaukoa on ollut PM-kisoista asti. Kerrankin pidin hermot kasassa”, hän kertoi. ”Hevonen on paras opetusmestari mitä voi olla. Se haluaa olla puhdas ja sillä on turvallista mennä radalle.” Junioreissa hopeamitalin otti Jasmin Engblom Wish of Palatinalla ja pronssin Lida Haddas Obora's Metaxalla.

PowerPark Horse Show'ssa ratkaistiin tänään myös suomenhevosten estemestaruus. Voiton vei Linda Yli-Ketelä Rannan Ruhtinaalla. Hopealle nousi Marja Tetri-Rantanen Niisun Nestorilla ja pronssi meni Antti Jurvaselle Herra Huulla. ”Hevonen oli täyttä kultaa kaksi päivää ja kolme kierrosta”, Yli-Ketelä kehuu ratsuaan. ”Kun eilen pääsin kaikkiin ratkaisuihin, joita olin suunnitellut ja sai sinivalkoisen ruusukkeen, oli vähän rennompi lähteä toiseen päivään. Virheitä otettiin just sen verran, kun sai ottaa.”

Teksti: Maria Rikala