Marjukka Manninen valittiin uudelleen hallituksen puheenjohtajaksi

26.11.2023

Suomen Ratsastajainliiton syyskokous toteutettiin hybridinä 26.11.2023 Vantaalla. Kokouksessa valittiin uusi hallituksen puheenjohtaja ja kaksi hallituksenjäsentä seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin uudelleen ehdolla ollut oululainen Marjukka Manninen. Hallituksen jäseniksi valittiin uudelleen ehdolle asettunut Aki Karhapää Lempäälästä ja uutena Dan Björklöf Kaarinasta.

Tarja Wist (vas.), Marjukka Manninen ja Kaisa Kähö. Kuvat Kati Hurme.

 

Kultaisen ansiomerkin saivat Carina Nyholm Korsholms Sportryttaresta, Camilla Simonsén Husaariratsastajista, Helsinki International Horse Show’n Lasten Matinean kehittäjänä tunnettu Anna K. Lindberg, Etta Koivula DTT Dressage Team Traversista ja Kristiina Montonen Turun Ratsastajista. Syyskokouksessa hyväksyttiin toiminta- ja taloussuunnitelman vuodelle 2024.

 

Anna Lindberg (vas.) ja Carina Nyholm.

 

Kokouksen avasi hallituksen puheenjohtaja Marjukka Manninen. Hän selvitti taloustilannetta kertoen taustoista ja tavoitteista. Ratsastusfoorumissa lauantaina esiin nousseet teemat, hevosalan sosiaalinen hyväksyntä ja hevosten hyvinvoinnin varmistaminen, ovat vahvasti esillä myös kansainvälisesti. Kansainvälisen ratsastajainliiton FEI:n yleiskokoukseen osallistunut Manninen kertoi teeman olleen esillä FEI:n kaikissa toiminnan alueissa.

Dan Björklöf.

Hän kertoi myös, että Ratsastajainliiton vastuullisuusohjelma ja Helsinki Horse Show nousivat positiivisesti esiin FEI:n kokouksessa. Manninen on itse jäsenenä FEI Solidarity Commiteessa Euroopan edustajana.

Ensi vuonna kilpaurheilun fokus on erityisesti Pariisin olympialaisissa ja paralympialaisissa. Vuoden vaihteessa päättyvä rankingkausi on suomalaisittain jännittävä, sillä on mahdollista, että saamme maapaikat Pariisiin koulu-, kenttä- ja pararatsastuksessa.  

Toisena positiivisena uutisena Manninen nosti esiin FEIn yleiskokouksen gaalassa vuoden hevosenhoitajana palkitun suomalaisen Emma Uusi-Simolan. FEI:n yleiskokouksessa uutisoitiin myös, että venäläiset ja valkovenäläiset ratsastusurheilijat ollaan hyväksymässä selvitysten jälkeen neutraaleina urheilijoina kansainvälisiin ratsastuskilpailuihin. Suomi, muut Pohjoismaat ja Baltian maat sekä muutamat Keski-Euroopan maat antoivat tähän oman vastalauseensa korostaen sitä, ettei tilanne Ukrainassa ole muuttunut sitten sodan alkamisen.

Manninen huomioi erikseen hevosalan yrittäjien nousseet kustannukset. Yrittäjiä pyritään tukitoimin, neuvonnalla ja vaikuttamistyöllä auttamaan. Yksi näistä apukeinoista on esimerkiksi Hopoti-järjestelmä ratsastuskouluille.

 

Hallituksen puheenjohtajaehdokkaat Marjukka Manninen (vas.), Kari Kallonen, Tarja Teräväinen ja Aisa Aarnio-Wihuri.

 

Seuratoiminta on ollut menneellä vuodella ilahduttavan aktiivista, vaikka Ratsastajainliiton jäsenmäärä on laskussa. Yhteistyö on tiivistä monen alan toimijan kanssa, kuten Suomen Hippoksen, ja yhteisillä toimilla, kuten lajianalyyseillä ja merkittävyystutkimuksilla, vaikutetaan yhteiskunnallisesti. Helsinki International Horse Show´n merkitys lajillemme niin urheilullisesti kuin näyteikkunana ja vaikuttamispaikkana nousi myös esiin Mannisen puheessa.

27.11. klo 13.17 Tarkennettu Dan Björklöfin kotipaikkakunnaksi Kaarina.