Meeri Simulasta reiningin Suomen mestari 2008

1.6.2010

Meeri Simula lännenratsastuksen Suomen mestari 2008


Suomen mestarin tyylinäyte: sliding stop.

Lännenratsastuksen reiningin tuoreeksi Suomen mestariksi taituroi Tampereen ratsastuskeskuksessa sunnuntaina harjavaltalainen Meeri Simula, 30, quarter-hevosella Hesa Frosty Hickory. Ratsukko ihastutti erityisesti hienoilla sliding stopeilla, liukupysähdyksillä, sekä vauhdikkailla laukkaosuuksilla.

Kultamitali on ratsastajan suurin saavutus tähän mennessä, mutta tulos ei yllättänyt häntä.

- Tiesin että jos ei mitään sössitä, kahden parhaan joukkoon pitäisi päästä. Hevosen kaikkein vahvin puoli on hyvä pysähdys, jossa se onnistuu myös Suomen huonoilla pohjilla. Sillä on myös todella hyvät hermot, se ei hätkähdä oikein mistään. Huono puoli on ehkä se, että se hirveän laiska ja hiki kyllä valuu välillä, Simula nauraa.

Yhdeksänvuotiaan jalostusoriin omistaa ratsastajan ystävä Kaisa Heikkilä ja se löytyi valmentaja Rolf Peterkan kautta Saksasta alkuvuodesta, ratsukon yhteistyö alkoi vasta maaliskuussa.


Meeri kunniakierroksella.

Simula on ratsastanut lapsesta asti, lännenratsastukseen hän tutustui opiskellessaan hevostalouden agrologiksi Mustialassa reilu kymmenen vuotta sitten. Ratsastaja lähti opintoihin kuuluvaan työharjoitteluun puoleksi vuodeksi Kaliforniaan, missä hän opetteli karjatyötä hevosilla ja hevosten kouluttamista siihen.

- Kun tutustuin lajiin, minua kiinnosti ensin hevosmiestaito ratsastuksen takana. Ihastuin myös quartereihin, joilla on ärhäkkä kaasu ja jarru, mutta selässä olo ei pompota. Olen varmaan ainoita ratsastajia, joka on aloittanut karjatöistä ja sitten siirtynyt karjattomiin lajeihin, kuten reiniingiin, Simula sanoo.

Nykyään hän pitää Satakunnan ainutta lännenratsastukseen erikoistunutta paikkaa, Wallan tallia.

- Pidän tunteja, kasvatan quarter- ja paint-hevosia, koulutan hevosia ja meillä on myös hevosten täyshoitopaikkoja. Itselläni on tällä hetkellä lähinnä nuoria hevosia, Simula kertoo.

Ensi vuonna tähtäimessä olisi lähteä Ruotsiin kilpailemaan, mahdollisesti jopa EM-kilpailuihin, jotka on suunnitteilla sinne ensi kaudella.

Pete Perkiö pokkasi hopeaa

Viime vuoden mestari, vasta 15-vuotias Pete Perkiö Nurmijärveltä otti hopeaa quarterruunalla Boggies Little Lena, kotoisemmin tunnettu nimellä Fritz.

- Meni ihan hyvin, olen oikein tyytyväinen hevoseeni ja itseeni. Fritz ei ole hirveän hyvä pysähtyjä, ja olen erityisen iloinen että se pysähtyi tänään niin hyvin. Spinniin saisi tulla enemmän vauhtia ja tasaisuutta, siihen tarvitaan vielä työtä, Perkiö toteaa.

Peten sliding stop.

Ratsastajalla oli kisoissa mukana myös toinen hevonen, Burt Lancaster, jolla hän oli lauantain semifinaalissa toinen, voitto siinä tuli Fritzillä.

- Fritz oli mestaruuksiin selvä valinta, se on tasaisempi suorituksissaan.

Loppukaudesta ei ole enää kisoja ja hevoset saavat levähtää. Ensi vuonna ratsastajan tarkoitus on lähteä ulkomaille kilpailemaan, tarkka määränpää ei ole vielä tiedossa. Syyslomalla hän suuntaa Belgiaan Ann ja Bernard Fonckin tallille valmentautumaan.

Pronssille ratsasti karkkilalainen Siri Vepsäläinen hevosella Two Eyed Bueno Jack.

Siri Vepsäläinen verryttelemässä.

Kilpailuissa ratkottiin myös western pleasuren, western horsemanshipin, western ridingin ja trailin lajimestaruudet. Kansainvälisinä tuomarivieraina nähtiin Sylvia Katschker Itävallasta ja Anthony Ward Belgiasta.

TULOKSET LÄNNENRATSASTUKSEN KANSALLINEN KILPAILU
REININGIN-SM JA LAJIMESTARUUDET 27. - 28.9.2008 NIIHAMA, TAMPERE

LUOKKA 11 WESTERN PLEASURE KANSALLINEN FINAALI (150, 100, 50)
Osallistui 6, sijoittui 5
1) Outi Arola/Golds Buck Rebel RuRang Raahe 2) Maria Mustonen/Ikaros Fancy Remedy HyR Vihti 3)Mari Rapola/Little Jacki Junior HyR Lepsämä 4) Meeri Simula/Skippin' Dandy LuRa Harjavalta 5) Janina Salo/Frosty Lil Chip HyR Hyvinkää Hyl. Pirjo Marjanen/Smooth Boss HyR Hyvinkää

LUOKKA 12 WESTERN RIDING KANSALLINEN FINAALI (150, 100, 50)
Osallistui 4, sijoittui 4  
1) Meeri Leino/Mrs Gun Smoke Cindy HyR Espoo 128 2) Pirjo Marjanen/Frosty Lil Chip HyR Hyvinkää 120,5 3) Meeri Simula/Skippin' Dandy LuRa Harjavalta 118,5 4) Kalevi Karenko/TG Meritable Kim HR Lohja 106

LUOKKA 14 WESTERN HORSEMANSHIP KANSALLINEN FINAALI (150, 100, 50)
Osallistui 6, sijoittui 6
1) Mia Weckman/Jerry HyR Mäntsälä 2) Outi Arola/Golds Buck Rebel RuRang Raahe 2) Maria Mustonen/Ikaros Fancy Remedy HyR Vihti 4) Pirjo Marjanen/Frosty Lil Chip HyR Hyvinkää 5) Meeri Leino/Mrs Gun Smoke Cindy HyR Espoo 6) Janina Salo/Sansso HyR Hyvinkää

LUOKKA 15 TRAIL KANSALLINEN FINAALI (150, 100, 50)
Osallistui 7, sijoittui 5
1) Pirjo Marjanen/Frosty Lil Chip HyR Hyvinkää 137 2) Meeri Leino/Mrs Gun Smoke Cindy HyR Espoo 130,5 3) Janina Salo/Sansso HyR Hyvinkää 123 4) Ari Marjanen/Khvar HyR Hyvinkää 121,5 5) Outi Arola/Golds Buck Rebel RuRang Raahe 119,5 6) Mia Weckman/Jerry HyR Mäntsälä 117 Hyl. Kalevi Karenko/TG Meritable Kim HR Lohja 0

LUOKKA 16 REINING SM-FINAALI (150, 100, 50)
Osallistui 10, sijoittui 6
1) Meeri Simula/Hesa Frosty Hickory LuRa Harjavalta 141 2) Pete Perkiö/Boggies Little Lena HyR Nurmijärvi 138,5 3) Siri Vepsäläinen/Two Eyed Bueno Jac KRt Karkkila 136,5 4) Olli Liljegren/Brown Sugar Presence KRt Karkkila 135 5) Pia Leskinen/As Smart As Al WRF Kulho 133 6) Ari MarjanenJac Ice BarHyRHyvinkää 132 7) Maria Mustonen/Ikaros Fancy Remedy HyR Vihti 131,5 8) Kristiina Pirinen/Docs Peggy Gold WRF Hyvinkää 130 9) Mia Weckman/Colleen Nifty Pine HyR Mäntsälä 124,5 0-tulos: Mari Rapola/Little Jacki Junior HyR Nurmijärvi