Miguel Vila Ubach voitti, Johanna ja Felizja kaatuivat

1.6.2010


Matkaratsastaja Johanna Strang-Ginouves ja tamma Felizja joutuivat keskeyttämään 160 km pitkän urakkansa matkaratsatsuksen MM-kilpailuissa Aachenissa.

Suomalaispari aloitti osuutensa yhdessä lähes 180 ratsukon kanssa aamun vasta sarastaessa kello kuusi.  Ensimmäisellä etapilla ratsukko eteni rauhallisesti ja oli sen päättyessä sijalla 58. Toisen osuuden Strang-Ginouves ratsasti hieman ripeämmin, ja kun takana oli 57 km, hevonen saapui erinomaisessa kunnossa toiseen
eläinlääkärintarkastukseen. 
Kuvasa oikealla Felizja.

- Hevoseni tuntui loistokuntoiselta ja sen arvot palautuivat normaalitasolle kahdessa minuutissa, ratsastaja totesi tyytyväisenä. Kolmannelle, 34 km:n pituiselle osuudelle suomalaispari lähti sijalta 53. Reitti kulki golfkentän poikki, ja siinä Felizja-tamma liukastui ja kaatui. Ratsukko jatkoi tästä huolimatta 91 km:n tarkastuspisteeseen. Täällä eläinlääkärit totesivat kahden tarkastuksen jälkeen, että hevonen ei liiku täysin moitteettomasti, ja niin ratsukko ei saanut lupaa jatkaa kilpailua. Kaikkiaan 48 hevosta joutui keskeyttämään kilpailun tällä tarkastusasemalla.

Maalíin pääareenalle kaatosateessa kärjen ratsukot saapuivat illalla kuuden jälkeen.

Tulokset
Matkaratsastuksen MM, Aachen

Henkilökohtainen kilpailu
1) Miguel Vila Ubach / Hungares, Espanja
2) Virgine Atger / Kangoo d´Aurabelle, Ranska
3) Elodie le Labourier  / Sangho 
´Limoshian, Ranska
Ei tulosta:
Johanna Strang-Ginouves / Felizja Suomi
Tulokset ja mitalit vahvistuvat tiistain eläinlääkärintarkastuksen jälkeen.

Kuvat  toisesta hevostarkastuksesta  57 kilometrin kohdalla.

Etusivun kuva Jan Gyllenstén
Teksti ja tämän sivun kuvat Ulla Lindgren Fagerholm