Mikael Forstén ja Evli Nandele neljänsiä Göteborgin GP:ssä

1.6.2010

Esteratsastaja Mikael Forstén hyppäsi huippuvireeseen nousussa olevalla Evli Nandele-tammalla neljänneksi  lauantai-iltana Göteborgin GP:ssä, joka miteltiin lähinnä maailmancupin osakilpailun kovimpien kisakaartilaisten kesken. Erittäin tiukan kilpailun 155 cm:n perusradalla saatiin vain kuusi puhdasta suoritusta, ja kuusi matkaan lähteneistä ratsukoista keskeytti harvinaisen vaativan radan, joukossa myös Suomen Piia Pantsu oriilla Chauvinist Z.

Uusinnassa Forstén lähti radalle toisena ratsastaen jälleen puhtaasti, mutta ajassa kiri ohi voittoon Australian Edwina Alexander hevosella Isovlas Socrates vain reilun sekunnin Forsténia nopeampana. Evli Nandele on vielä suhteellisen kokematon isoimmalla GP-tasolla, minkä lisäksi 11-vuotias holsteintamma on vast'ikään palannut radoille pitkältä kisatauolta.

Mikko ja Evli Nandele voittokierroksella Göteborgissa
vuosi sitten, kuva Anna Vähäkuopus.

- Tämä on erittäin hyvä tulos. Emme ole tehneet paljon tällaisia uusintoja, mutta Nandele yritti hirveän hyvin. Rata oli todella haastava täällä, vaikea sarja ja paljon vaikeita tehtäviä. En voi sanoa muuta kuin että hevonen hyppäsi todella hyvin ja se on mielettömän hyvä hevonen, Forstén iloitsi heti radan jälkeen puhelimitse tavoitettuna.

Evli Nandele ei ollut Göteborgissa ensikertalainen, vaan se hyppäsi ensimmäisen ison GP-ratansa vuosi sitten huhtikuussa Göteborgin GP:ssä, joka ratsastettiin silloin äärikovalla tasolla maailmancupin finaalin yhteydessä. Silloin Forstén oli lupaavalla tammalla sijalla 18. saatuaan perusradalta yhden pudotuksen. Hevonen palasi kisapaussin jälkeen radoille lupaavin tuloksin viikko sitten Vigon maailmancupin yhteydessä Espanjassa ottaen heti kaksi sijoitusta 145 cm:n luokissa.

- Viime kesänä se hyppäsi Göteborgin jälkeen vielä pari isompaa GP-luokkaa Global Champions Tourilla, minkä jälkeen se jäi tauolle, Forstén toteaa.

Maailmancupin osakilpailu ratsastetaan Göteborgissa sunnuntaina alkaen klo 15.30 Suomen aikaa. Forstén ratsastaa osakilpailun kärkiratsullaan Isaac du Jonquet'lla, jolla lippu maailmancupin finaaliin Las Vegasiin on käytännössä jo lunastettu. Göteborgin jälkeen edessä on enää yksi osakilpailu ja samalla Länsi-Euroopan liigan loppukilpailu 's-Hertogenboschissa Hollannissa 19.-22. maaliskuuta.

Tuloksia CSI5*-W Göteborg 21.2.
Göteborg GP, 155 cm, perusrata ja uusinta. Lähti 37, sijoittui 10.
1) Edwina Alexander / Isovlas Socrates, AUS 0-0/33.62  
2) Rolf-Göran Bengtsson / Casall La Silla, SWE 0-0/33.74  
3) Marcus Ehning / Sabrina, GER 0-0/34.03  
4) Mikael Forstén / Evli Nandele, FIN 0-0/34.96

Järjestäjän kotisivut: http://www.goteborghorseshow.se/
Täydet tulokset: http://events.horses.nl/2009/goteborg/results/results.htm
Forsténien kotisivut: http://www.forsten-pentti.com/