Mikael Forstén jää pois maailmancupin osakilpailusta

1.6.2010

Mikael Forstén ei starttaa sunnuntaina 's-Hertogenboschissa esteratsastuksen maailmancupin Länsi-Euroopan liigan viimeisessä ja ratkaisevassa osakilpailussa, mikä tarkoittaa että tavoitteena ollut finaalipaikka Göteborgiin jää nyt saamatta. 

Mikko jatkoi kilpailuissa Nandelella.

Forsténin oli tarkoitus kilpailla Isaac du Jonquet'lla perjantain 145 cm:n iltaluokassa, mutta hevonen ei tuntunut verryttelyssä hyvälle, joten ratsastaja jätti suorituksen väliin ja päätti samalla vetäytyä pois sunnuntain osakilpailusta. Kisapaikalla mukana oleva Nandele ei ole vielä aivan valmis niin suuriin haasteisiin, mitä maailmancupin GP-taso asettaa.
Hevosten hyvinvointi on Guttecovenin tiimin sydänasia.

- Ruuna ei ollut oma itsensä ja tuntui hermostuneelta verryttelyssä. Emme halua ottaa hevosen kanssa mitään riskejä. Isaacin terveyttä ja hyvinvointia ajattelen emme halua jatkaa sen kilpailuttamista enää tänä viikonloppuna, kertoo hevosen omistaja, Forsténin elämänkumppani Noora Pentti.


- Olen tietysti pettynyt, mutta ei tämä maailmaa kaada. Urheilu on usein tällaista muissakin lajeissa, tulee yllätyksiä puoleen ja toiseen. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, kun tiedän että Isaacilla voi sen kuntouduttua menestyä kovimmalla tasolla ja tallissa on myös paljon lupaavia nuoria hevosia tulevaisuutta ajatellen, Forstén toteaa.

Noora ja uusi GP-ratsu Evli Maike ottavat toisistaan ensi kerran kisatuntumaa 's-Hertogenboschin esteillä.Kuvat Anna VähäkuopusTäydet tulokset: http://www.indoorbrabant.com/cms/page.php?id=uitslagen
Kansainvälisen ratsastajainliiton, FEI:n maailmancupsivut: www.feiworldcup.org
Järjestäjän internetsivut: www.indoorbrabant.nl 
Forsténin ja Pentin internetsivut: http://www.forsten-pentti.com 
Kilpailut nähdään ainakin osittain nettitelevisiossa järjestäjän sivuilla sekä: http://www.filmloop.tv