Mikaela Soratie ja Hot Casanova 12. Wellingtonin GP Specialissa

13.5.2021

Mikaela Soratie jatkoi hyvää suorittamistaan Hot Casanovalla CDI3* Wellingtonissa, Iso-Britaniassa. Tänään ratsukko kilpaili ensimmäisen Grand Prix Specialinsa tuloksella 68. 234 prosenttia. Sijoitus oli 12. luokassa, jonka voitti Charlotte Dujardin Giolla (81.426 %).

Mikaela Soratie ja Dacor Rotterdamin EM-radalla 2019. Kuva Peter Nixon.


Soratien tunnelma oli luokan jälkeen hyvä, vaikka rataan mahtui yksi virhekin.

”Tuli typerä virhe, kun Hottis [Hot Casanova] oli hieman hidas laukkasuluissa ja hypähti hieman liikaa pohkeelle vaihdossa. Liike ei ole vaikea, normaalisti sen olisi pitänyt onnistua. Alkuohjelmasta saimme pisteitä 70 prosentin luokaan, mikä oli hienoa.”

Soratie muutti hieman ratsastustaan passagessa eilisen palautteen perusteella. ”Ratsastin Hottista passagessa hieman avoimempana, mikä toi korkeammat pisteet. Suorituksessa oli myös edelleen samoja hyviä juttuja, joita sain eilen läpi.”

Soratie kuvailee GP Specialia pitkäksi ja fyysisesti raskaaksi ohjelmaksi. Raviohjelmassa on useita passage-piaffe-passage -jaksoja ja välissä lisäyksiä. Ravilisäykset ja sulut ovat hevoselle hyvin sopivia liikkeitä.

Seuraavaksi Katja Kuistilan tallilla Englannissa West-Sussexissa työskentelevä Soratie tähtää Le Mansin kansainväliseen kisaan kesäkuun puolivälissä. Ennen EM-kisoja on vielä heinäkuussa yksi kansainvälinen kisa Englannissa.  

”Ratsastan Katjan hevosia ja lisäksi minulla on neljä omaa tulevaisuuden lupausta. Hottishan on hänen hevosensa. Minua valmentaa kolmen viikon välein britti EM-joukkueen jäsen Gareth Hughes, joka oli luokassa kakkonen. Ja Stephen Moore käy valmentamassa joka viikko, ja auttaa minua välillä kisoissa, kun Hughes ei aina ehdi.”

Suomalaisten Anna-Leena Runtin ja Eva Nordmanin kasvattama Mount St John Kom Fairy Tale sijoittui luokassa 9. britti Amy Jean Woodheadin kanssa tuloksella 69.255 prosenttia.

Kansainväliset kouluratsastustulokset 13.5.2021
CDI3* Wellington, Heckfield, Iso-Britannia
Grand Prix Special
. Lähti 15, sijoittui 6.
1) Charlotte Dujardin / Gio, GBR 81.426 %
…12) Mikaela Soratie / Hot Casanova, FIN 68.234 %

Täydet tulokset: https://online.equipe.com/en/class_sections/565063