Mikaela Soratie ja Hot Casanova kolmansia ennätysluvuin Hartpuryn GP Specialissa

11.7.2021

Kouluratsastaja Mikaela Soratiellä oli hieno kisaviikonloppu Hartpuryn kolmen tähden kilpailuissa, Isossa-Britanniassa Hot Casanovalla. Ratsukko sijoittui sunnuntain GP Special -finaalissa kolmanneksi tuloksella 70.49 prosenttia.

Mikaela Soratie ja Hot Casanova, arkistokuva Vicki Sanders.

GP Specialiin karsittiin mukaan perjantain Grand Prix’stä, missä ratsukko oli viides hyvällä tuloksella 69.37. Molemmat tulokset olivat ratsukon oma ennätys. Kansainvälisissä GP-luokissa hevonen debytoi vasta viime huhtikuussa, ja nämä olivat ratsukon neljännet kilpailut tällä tasolla.

GP Specialissa ratsukko sai erityisen hyvät pisteet mm. lisätystä ravista ja laukasta.

­– Hottis oli tänään aivan ihana radalla. Pystyin ratsastamaan hyvin kevyillä avuilla ja kaikki  tuntui tosi helpolta ja sujuvalta. Esimerkiksi kaikkiin piaffeihin Hottis tuli ihanasti, ei oikeastaan tarvinnut kuin ajatella liikettä. Koskaan vielä ei ole ollut yhtä hyvää tunnetta sen kanssa radalla. Tänään meille ei tullut yhtään suurempaa virhettä. Perjantaina meni laukanvaihdot joka askeleessa rikki, mikä kävi kalliiksi, Soratie kertoo.

Soratie jatkaa valmistautumista hevosen, fiiliksen ja mahdollisesti tarvittavien lisänäyttöjen mukaisesti kohti Euroopan mestaruuksia, jotka ratsastetaan 7.-12. syyskuuta Hagenissa, Saksassa.

Hot Casanova on 12-vuotias, suomalaissyntyinen FWB-ruuna, jonka omistaa sen kasvattaja Katja Kuistila. Ratsukkoa valmentaa Stephen Moore.

11.7. Kouluratsastustuloksia CDI3* Hartpury, Iso-Britannia / www.hartpuryequineevents.co.uk
CDI3* Grand Prix Special, lähti 11.
1) Fiona Bigwood, GBR – Hawtins Delicato 72.958%
2) Becky Moody, GBR – Famke PF 70.872%
3) Mikaela Soratie, FIN – Hot Casanova 70.490%
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/en/class_sections/588491

Mikaela Soratie ja Hot Casanova, arkistokuva Vicki Sanders.