Minttu-Maaria Mäntylä matkaratsastuksen Suomen lajimestari 2021

14.8.2021

Tiukka kilpailu ratkesi loppusuoralla, ero hopealle tulleeseen Kirsi Oittiseen vain sekunti.

Lajimestaruuden voittajat Minttu-Maaria Mäntylä & El Alejaandro. Kuvat Salla Kuikka.

 

Matkaratsastuksen lajimestaruudet ratkottiin lauantaina Taikayön Ratsastajien ja Riemuratsukoiden järjestämissä kilpailuissa Jämsässä. Kilpailu mitaleista oli tiukkaa. 104 kilometrin matkalla Suomen lajimestariksi ratsasti vasta 18-vuotias Minttu-Maaria Mäntylä hevosella El Alejaandro. Mäntylällä on nimissään myös yksi Suomen mestaruus vuodelta 2019. Hopealle vain sekunnin erolla lajimestaruuksissa ratsasti Kirsi Oittinen hevosella Zalamero ox ja Pronssille tuli Emilia Boucht hevosella BDH Naomi Blue. 

 

Minttu-Maaria Mäntylä - El Alejaandro (vas.) ja Kirsi Oittinen - Zalamero ox maalisuoralla.

 

”Pitkä matka sekä monet mutkat ja mäet tekivät reitistä todella teknisen ja haastavan. Uskon, että etunani olivat kotipaikkakuntani Kittilän luonnon tarjoamat treenimahdollisuudet. Pääsemme siellä ratsastamaan paljon mäkistä maastoa sekä hankitreeniä,” kertoo Mäntylä. 

Elina Långvikin omistama El Alejaandro on ollut Mäntylän ratsastettavana vasta vuoden ja aiempaa kokemusta hevosella yli 100 kilometrin kilpailuista ei ole. Tavoitteena Mäntylällä ja El Alejaandrolla on ensi vuoden kansainväliset kilpailut, mutta se on vielä ratsastajan mukaan hieman auki.

 

Emilia Boucht - BDH Naomi Blue.

Tulokset 14.8.
Matkaratsastus, Suomen lajimestaruus, avoin mestaruus, Jämsä

Kultaa Minttu-Maaria Mäntylä - El Alejaandro, 8:50:17 / 11.77 km/h
Hopeaa Kirsi Oittinen - Zalamero ox, 8:50:18 / 11.77 km/h
Pronssia Emilia Boucht - BDH Naomi Blue, 8:51:57 / 11.73 km/h

Tulokset: https://kipa2.ratsastus.fi/events/b22e46b1-333b-42e7-9bbe-94038b299e2c/#classes 
Suomen mestarit matkaratsastuksessa kautta vuosien: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/mestareita-ja-menestyjia/suomen-mestarit/matkaratsastus/ 

Tiedote Milja Marttinen