Mittavassa Salo Horse Show’ssa hypätään LähiTapiola GP:n viides osakilpailu

11.7.2018

Yksi Suomen suurimmista esteratsastuskilpailuista Salon Urheilupuistossa 12. - 15.7.

Salo Horse Show on GP-sarjan esteratsastuksen osakilpailu. Tapahtuma kokoaa Suomen huippuratsastajat ja hienoimmat hevoset Saloon kilpailemaan esteratsastuksen GP-voitosta. Nelipäiväinen tapahtuma on suomalaisen ratsastusurheilun kärkeä.

Kilpailut järjestää Salon Ratsastusseura ratsastuskeskuksessaan Salon Urheilupuistossa.

Torstai on 2-tason ratsukoiden päivä, jossa kilpailee runsain määrin myös paikallisia lupauksia. Arviolta noin 300 lähtöä. Perjantaina siirrytään 3-4-tason luokkiin. Torstaista sunnuntaihin kestävän kilpailuviikonlopun aikana ratsastetaan yhteensä 24 kilpailuluokkaa, tasolla 80-150cm. Lähtöjä on arviolta 1000. Ja palkintorahoja on jaossa yli 20.000.

Leikkipuistossa myös joka päivä keppihevosrata klo 12-16.

Kilpailuviikonlopun pääluokkana ratsastetaan sunnuntai-iltapäivänä LähiTapiola Grand Prix- sarjan osakilpailu 150 cm. GP-osakilpailun lisäksi sunnuntaina kilpaillaan Salo Trophy 140 cm sekä alle 21-vuotiaille ratsastajille avoimen LähiTapiola Future Challenge- sarjan osakilpailu 135cm.

Aikaisempinakin vuosina katsomot täyteen kerännyt hevosten korkeushyppykilpailu Six Bar – luokka kuuluu perinteiden mukaisesti tänäkin vuonna kilpailujen ohjelmaan. Korkeushyppykilpailu järjestetään tutulla paikallaan lauantai-iltana. Six-Barin jälkeen luvassa vielä uudenlaista ohjelmaa, Suomen Paimenkoirayhdistyksen näytös, jossa mukana Mikkolan Tilan lampaat.

Näiden lisäksi viikonlopun aikana ratsastetaan myös nuorten hevosten Racing Trophy - osakilpailut ja Racing Noviisisarja.

Tänä vuonna ratamestarina toimii Marco Behrens, saksalainen kansainvälisen tason FEI ratamestari.

Aikaisempien vuosien tapaan kilpailualueella on mittava Expo myyntialue ja ravintolapalvelut, jotka ovat avoinna koko kilpailupäivien ajan. Yleisöllä on vapaa pääsy tapahtumaan.

Tedote ja kuva Salo Horse Show, Päivi Kankare