MTK Häme palkitsi Ypäjän Hevosopiston

1.6.2010

MTK Hämeen vuoden 2007 yhteistyökumppaniksi nimettiin Ypäjän Hevosopisto

MTK Häme palkitsi Hämeenlinnassa järjestetyssä tilaisuudessa Ypäjän Hevosopiston vuoden 2007 yhteistyökumppanina. Palkinnolla MTK Häme kiitti Ypäjän Hevosopistoa hevostalouden ja erityisesti suomenhevosen hyväksi tehdystä työstä.

Suomenhevosen 100-vuotisjuhlan kunniaksi myönnetyn palkinnon arvo on 500 euroa. Hevosopisto käyttää palkintorahan viitenä peräkkäisenä vuotena stipendiin, jonka saa vuosittain opiskelija, joka on osoittanut erityistä kiinnostusta suomenhevosiin ja niiden kasvattamiseen liittyviin asioihin.

Suomenhevosella on ollut merkittävä sija koulutus-, tutkimus- ja hevosjalostustoiminnassa kautta Ypäjän laitosten seitsemän vuosikymmentä kattavassa historian. Tänä päivänä suomenhevosta käytetään Hevosopistolla aktiivisesti kaikkien opintolinjojen opetushevosena sekä ajo- että ratsastuskoulutuksessa lämminveristen ravi- ja ratsuhevosten rinnalla. Suomenhevonen sopii perusopetukseen erityisen hyvin. Opetuksen yhtenä tavoitteena on myös antaa opiskelijoille kattava kuva rodun käytöstä ja sen merkityksestä koko suomalaisessa hevostaloudessa. Hevosopisto myös kasvattaa suomenhevosia opetustoiminnan käyttöön.

Suomenhevosiin liittyviä koulutus- ja kilpailutapahtumia Hevosopistolla on vuosittain mm. tammikuussa suomenhevoskasvatuksen seminaaripäivä, maaliskuussa suomenhevosratsujen koulutuspäivä sekä syyskuun alussa Suomenratsujen kuninkaalliset -niminen kolmipäiväinen nuorten suomenhevosratsujen laatuarvostelu ja kilpailutapahtuma. Nämä tapahtumat ovat valtakunnallisesti tunnettuja ja suosittuja, ja samalla erinomaisen sopivia koulutustilaisuuksia myös Hevosopiston opiskelijoille.

Teksti:MTK / Ypäjän Hevosopisto