Myrkyn Pohjola GP – Sani Illi ja Manouscha van’t Steenputje, Mari Mäntysalmi ja Go Top sekä Linda Kulmala ja Rannan Ruhtinas lauantain osakilpailuvoittajat

22.7.2023

Esteratsastuksen kansallisen pääsarja Pohjola Grand Prix’n kolmas ja viimeinen osakilpailu käynnistyi Karijoella Myrkyn Ratsukarnevaaleilla. Pohjola Bronze Grand Prix’n osakilpailuvoittoon Sani Illi ja Manouscha van’t Steenputje, Pohjola Small Grand Prix’llä Mari Mäntysalmi ja Go Top sekä Pohjola Finnhorse Grand Prix’llä Linda Kulmala ja Rannan Ruhtinas.

Sani Illi ja Manouscha van't Steenputje. Kuva Erno Nukarinen

 

Pohjola Bronze Grand Prix’n viimeisen osakilpailun 125 cm tasolla voitti kotikentällään syntymäpäiväänsä tänään viettävä Sani Illi ratsunaan Manouscha van’t Steenputje. Illi täytti tänään 13 vuotta.

”Voitto tuntuu aina hyvältä, mutta voittaminen täällä kotikentällä, kun kaikki tutut hurraavat tuntuu erityisen hyvältä.”

Illi lähti uusintaan ilman paineita, ja teki varmaa jälkeä radalla.

”Nopeita nollia ei hirveästi ollut, joten ajattelin lähteä uusintaan tekemään vain sujuvan radan. Alkuradan meninkin sitten jo jopa liian hitaasti, joten loppuradasta piti vähän painaa kaasua”, Sani Illi summaa.

Toiseksi osakilpailussa Ratsastusseura Win Winin Aada-Minea Hanhela ja Lotus vd Bisschop ja kolmanneksi Stall Anna Ridersin Marika Rättö ja Stolzenburg E. 

 

Mari Mäntysalmi ja Go Top. Kuva Erno Nukarinen

 

Mari Mäntysalmi ja Go Top Pohjola Small Grand Prix’n ykköset

Pohjola Small Grand Prix’llä Virroilta kotoisin oleva Mari Mäntysalmi ja Go Top onnistuivat uusintaradalla nopean etenemisen taktiikalla, ja jättivät haastajat taakseen kellottamalla tauluun kovan ajan 41,28.

”Perusradalle jo saatiin tosi hyvä tempo, ja uusintaan päätettiin lähteä samalla taktiikalla. Kaarteissa reippaasti eteen, ja sillä se voitto sitten tuli”, Mäntysalmi tunnelmoi.

Myrkky on Mäntysalmelle entuudestaan tuttu paikka, sillä hän käy tallilla Kari Nevalan valmennuksissa.

”Go Top on 11-vuotias Saksasta tullut hannovertamma, jonka ostin kun se oli 5-vuotta. Se on aika herkkä tamma, mutta tosi yritteliäs ja varovainen.”

Toiseksi osakilpailussa tuli Rusko Riding Teamin Anni Kuivalainen ja Darthina, ja kolmanneksi järjestäjäseura Myrkyn Yksityisratsastajien Sani Illi Backwoods Challengerilla.

 

Linda Kulmala ja Rannan Ruhtinas. Onnittelemassa Pohjola Vakuutuksen Teemu Hintsanen (vas), SRL hallituksen jäsen Carina Nyholnm ja kansallisen kilpailutoiminnan kehittäjä Liina Hannula sekä kilpailuiden päätuomari Dan Björklöf. Kuva Minna Etelämäki

 

Pohjola Finnhorse Grand Prix’n osakilpailuvoitto jäi Pohjanmaalle – Rannan Ruhtinas ja Linda Kulmala vauhdissa

Lehtimäen Ratsastajien Linda Kulmala ja 14-vuotias ori Rannan Ruhtinas vastasivat Pohjola Finnhorse Grand Prix’llä päivän ainoasta tuplanollaradasta. Soinilainen Kulmala on palannut Rannan Ruhtinaan kanssa perheenlisäyksen jälkeen takaisin kilparadoille.

”Aina on kiva voittaa, mutta erityisen hyvältä se tuntuu näin tauon jälkeen. Hevonen on viimeksi kilpaillut näin korkealla tasolla vuonna 2020”, suomenhevosten estemestaruuksiin tähtäävä Kulmala kertoo.

Etelä-Pohjanmaalla asuva Kulmala kiitteli osakilpailun puitteita.

”On ihan mahtavaa, että meidän alueella järjestetään tällaisia kilpailuita näin hyvillä puitteilla, eihän täältä malttanut olla jäämättä pois!”

Toiseksi osakilpailussa tuli Ääneseudun Ratsastajien Vilma Leppäkangas ja Paletin Liekki ja kolmanneksi Stall Anna Ridersin Linnea Haukilehto ja Vionetta.

22.7. Kansallisia esteratsastustuloksia, Myrkyn Ratsukarnevaalit

Pohjola Bronze Grand Prix, 3. osakilpailu 125 cm AM5
1) Sani Illi / Manouscha van’t Steenputje, MYRat, 0-0/39,39
2) Aada-Minea Hanhela / Lotus vd Bisschop, Win Win, 0-0/39,70
3) Marika Rättö / Stolzenburg E, STAR, 0-0/41,34

Pohjola Small Grand Prix, 3. osakilpailu 115 cm AM5
1) Mari Mäntysalmi / Go Top, VirRat, 0-0/41,28
2) Anni Kuivalainen / Darthina, Team RR, 0-0/42,23
3) Sani Illi / Backwoods Challenger, MYRat, 0-0/42,40

Pohjola Finnhorse Grand Prix, 3. osakilpailu 100 cm AM5
1) Linda Kulmala / Rannan Ruhtinas, LehRa, 0-0/46,01
2) Vilma Leppäkangas / Paletin Liekki, ÄSeRa,0-4/42,59
3) Linnea Haukilehto / Vionetta, STAR, 4/64,67

Tulokset: LINKKI