Nations Cup -joukkue valmistautuu kauden ensimmäiseen kisaan

24.5.2023

Tanskan Uggerhalnessa kilpaillaan perjantaina kauden ensimmäinen esteratsastuksen Nations Cup -kilpailu. Suomen joukkueessa ovat Maiju Mallat, Annina Nordström ja Noora Pentti sekä nuoret U25-ratsastajat Eveliina Talvio ja Aura Vasama. Joukkueenjohtaja Mikko Mäentausta valitsee nelihenkisen joukkueen torstaina lämmittelyluokan perusteella.

Aura Vasama ja Canto Bruno. Kuva Jonna Voorn.

 

”Kyllä on inspiroivaa ja vähän haastavaakin. Todella kiva tulla taas kilpailuihin, tavata ratsastajat ja olla mukana”, maajoukkuekapteeni Mikko Mäentausta kertoo Uggerhalnesta hevosten valmistautuessa eläinlääkäritarkastukseen.

Huomenna hänellä on edessään viikonlopun ikävin hetki, kun viidestä ratsastajasta on valittava nelihenkinen Nations Cup -joukkue.

”Noora [Pentti] on hevosensa kanssa kokenein ja tehnyt parasta tulosta. Tälläkin kaudella he ovat tehneet hyvää tulosta 150 ja korkeammissa luokissa. Maiju [Mallat] on kokenut ratsastaja ja tämä taso on hänelle tuttu. Maijulla on uusikin hevonen, joka tekee tuloaan, mutta se ei ole vielä valmis joukkueeseen”, Mäentausta kertoo kokeneemmasta kaartista.

”Annina [Nordström] tekee tuloaan, hän on mennyt hienosti Portugalissa ulkona useammassa 150-luokassa. Eveliina on mennyt kaksi 150-rataa, ja 145-tasolla lähes aina nollaa. En

Mikko Mäentausta. Kuva Hanna Heinonen.

epäile yhtään, etteikö hän ole valmis tälle tasolle. Vaikka Nations Cupin estekorkeus on paperilla 145 cm, pitää ratsukoiden olla valmiita 150-tasolle. Sen verran paksuksi radat ainakin täällä Tanskassa on rakennettu.”

Aura Vasama on vasta 20-vuotias, mutta hypännyt tällä kaudella jo useita 150-ratoja kahdella hevosellaan. ”Hänellä on eniten 150-startteja meidän porukastamme tällä kaudella.”

”Näistä viidestä kun neljä valitsee, meillä on täysin mahdollista tehdä 0-4 virhepisteen tuloksia. Tilastollisesti meillä on parempi joukkue kuin viime vuonna. On hyvä, ettei kenenkään täydy nousta itselleen uudelle tasolle ja onnistua, vaan ratsukot pystyvät tekemään tulosta itselleen aiemmalla tasolla.

Longines EEF-sarja kilpaillaan kolmen tähden tasolla, kun itse FEI Jumping Nations Cup™ -sarja hypätään viiden tähden tasolla. Eroa on niin estekorkeudessa kuin ratojen teknisissä vaatimuksissa. Suomi kuuluu EEF:n pohjoiseen sarjaan, jossa ovat sen lisäksi Tanska, Viro, Islanti, Israel, Latvia, Liettua, Norja, Puola ja Ruotsi.

Pohjoisen alueen kahden osakilpailun viisi kärkimaata jatkaa semifinaaliin, jossa vastassa ovat läntisen alueen viisi kärkimaata. Eteläisen ja keskisen alueen parhaat karsivat finaaliin omassa semifinaalissa. Kummankin semifinaalin viisi parasta maata pääsee EEF sarjan finaaliin. Finaalin voittajamaa nousee FEI Jumping Nations Cup™ -sarjan ykkösdivisioonaan vuodeksi 2024.
 

Longines EEF Series 2023, pohjoinen alue
25.-28.5. Uggerhalne, Tanska
1.-4.6. Drammen, Norja
Semifinaali 22.-25.6. Deauville, Ranska
Finaali 14.-17.9. Varsova, Puola

Osakilpailun voitosta saa 100 pistettä, toisesta sijasta 90, kolmannesta 80 ja siitä alaspäin ensin kymmenen ja kuudennesta sijasta alkaen viiden pisteen välein. Muut pohjoisen alueen osakilpailuissa hyppäävät maat eivät saa eivätkä vie sarjakilpailupisteitä pohjoisen alueen mailta.

FEI Jumping Nations Cup™ -sarjan ykkösdivisioonaan ovat tänä vuonna Belgia, Ranska, Iso-Britannia, Saksa, Irlanti, Italia, Hollanti ja Sveitsi. Sarjan finaali on 28.9.-1.10. Barcelonassa, Espanjassa.

Longines EEF-sarja: LINKKI

Esteratsastuksen Nations Cup CSIO3* Uggerhalne, Tanska 
Suomen joukkue
Maiju Mallat / Quazar L  
Annina Nordström / Fuzhou, Gabalier HRH  
Noora Pentti / Con Caya
Eveliina Talvio / Glamour
Aura Vasama / Canto Bruno, Opaline vd Caatshoeve 
Joukkueenjohtaja: Mikko Mäentausta 

Tulokset: LINKKI   
Järjestäjä: www.helgstrandevent.dk

Kilpailua voi seurata nettistriimiltä: https://www.clipmyhorse.tv/en_EU/onair