Nea Suihkonen vikelsi kolmanneksi Saumurissa

14.6.2021

16-vuotias Nea Suihkonen vikelsi kolmannelle sijalle 20 osallistujaa käsittäneessä junioreiden 2* luokassa Saumurissa Ranskassa hevosella Saitiri. Hevonen ja juoksuttaja Sandra Müller ovat Sveitsistä Nean sveitsiläisen yhteistyökumppanin Corinne Bosshardin luota.

Nea Suihkonen. Kuva Photos Les Garennes.

Nea aloitti yhteistyön Bosshardin kanssa vuonna 2019, mutta viime vuosi jäi väliin koronaviruksen takia, eikä yhtään kansainvälistä vikellyskilpailua järjestetty. Corinne Bosshard on tehnyt yhteistyötä muunmaalaisten vikeltäjien kanssa aiemminkin, ollen juoksuttajana muun muassa vikellyksen miesten Euroopan mestaruuden 2019 voittaneelle ranskalaiselle Lambert Lecleziolle. Sandra Müller on Bosshardin sisko. Tiimi onnistui kaiken kaikkiaan erinomaisesti, koska kaikki viisi vikeltäjää Bosshardin tallilta sijoittuivat. Kovimman tuloksen sai naisten 3* luokan ylivoimaisesti pistein 7,899 voittanut ranskalainen Manon Moutinho.

Nean perusliikepisteet olivat maltilliset 6,354, ja sijoitus perusliikkeiden jälkeen oli 9/20. Mitään varsinaista isompaa virhettä perusliikkeissä ei tullut, mutta etuperin sakset ja lankku jäivät Saitirilla matalammiksi kuin kotimaan kilpahevosella Atterupgaards Marlene II.

Keskittyminen vapaaohjelmaan onnistui Nealla täydellisesti tuoden pistetuloksen 7,203 ja loppupisteen 6,779, mikä nosti sijoituksen 9. sijalta kolmannelle sijalle. Taiteellinen piste oli luokan korkein. Luokan voitti ranskalainen Isabella Dabat ja toisella sijalla oli niin ikään ranskalainen Oceane Gehan.

Nea viettää tulevat viikot treenaten Bosshardin luona Sveitsissä ennen seuraavaa kilpailua 24.-27.6. Budapestissa.