Neljän esteratsastajan B-näytteet vahvistivat tuloksen

1.6.2010

Neljä ratsukkoa suljettiin pois Pekingin olympialaisten esteratsastuksen loppukilpailusta Hongkongissa, kun hevosista saatiin FEI:n, Kansainvälisen ratsastajainliiton, doping- ja lääkeainetestissä positiivinen A-näyte, joka sisälsi kapsaisiinia. FEI ilmoitti myöhään keskiviikkona, että B-näytteet vahvistavat saadut tulokset.

Kyseiset ratsukot ovat: Brasialian Bernardo Alves - Chupa Chup, Saksan Christian Ahlmann - Cöster, Irlannin Denis Lynch - Latinus sekä Norjan Tony Andre Hansen - Camiro.

Kapsaisiini luokitellaan kielletyksi doping-aineeksi sen herkistävän vaikutuksen vuoksi sekä myös A-luokan kielletyksi lääkeaineeksi kipua lievittävien ominaisuuksien johdosta. Aine on chilipaprikoiden sisältämä kemiallinen yhdiste.

USA:n Courtney Kingin Mythiluksella lääkeainerikkomus

Fei ilmoitti myös uudesta lääkeainerikkomuksesta olympialaisissa. USA:n Courtney Kingin hevosesta Mythilus löydettiin kiellettyä ainetta nimeltä felbinac, kyseessä on A-luokan lääkeainerikkomus. Felbinac on salvamuotoinen, paikallisesti käytettävä tulehduskipulääke. King sijoittui 13. tilalle kouluratsastuksen henkilökohtaisella osuudella. FEI:n mukaan myös B-näyte on vahvistanut löydöksen.

Tapausten käsittely jatkuu FEI:n urheilutuomioistuimessa Lausannessa. Ratsastajilla on mahdollisuus tulla kuultaviksi 5.-7. syyskuuta. Tuomioistuin antanee päätöksensä lokakuun alussa rangaistuksista ja siitä, miten rikkomukset vaikuttavat olympiatuloksiin. Vaakalaudalla on Norjan historiallinen esteratsastuksen joukkuepronssi.

Lisätietoa FEI:n sivuilta: http://www.fei.org/Media/News_Centre/News/Pages/summ.aspx