Nella Mäyrälle pikkuponeissa estemestaruus 2020

29.8.2020

Pienten ponien mestareiden hymyt loistivat kilpaa mitalien kanssa Powerparkissa. Hopeaa otti Veera Salminen ja pronssia Mathilda Simola.

Nella Mäyrä - Turfhorst Royal Rose,kuva SRL Hanna Heinonen

Esteratsastuksen mestaruusmitalit jaettiin lauantaina PowerParkissa Härmässä pienten ponien ratsastajille. Voiton vei naantalilainen, Rusko Riding Teamia edustava Nella Mäyrä, 14, ponilla Turfhorst Royal Rose.

– Olen tosi tyytyväinen, meillä tuli koko kilpailussa vain yksi puomi alas, ja sekin se oli oma virheeni, poni tsemppasi tosi hyvin. Mestaruus on ollut tosi pitkään unelmani. Viime vuonna saimme pikkuponeissa PM-pronssia, Mäyrä kertoo.

Veera Salminen - Lotte V, kuva SRL Hanna Heinonen

Hopeamitalin Vitträskin Ratsastajien saavutti Veera Salminen, 12, ponilla Lotte V. Salminen asuu nykyään Espoossa, mutta on asunut ja ratsastanut myös Yhdysvalloissa.

–Tavoite oli päästä finaaliin ja uusintaan. Kun tulin tänne ja alkoi mennä hyvin, uskalsin toivoa jo mitalia. Lotte meni tosi hyvin, olen todella ylpeä siitä, tämä oli vasta kolmas kerta, kun se hyppää 110 cm:n rataa. Se on tosi kiltti ja tuo sinut aina maaliin, joskus pudottaa, mutta ei ikinä kiellä. Se haluaa tehdä parhaansa ja on todellinen työmyyrä, ja tajuaa itsekin, kun on tehnyt hyvän työn. Se on tosi kiltti ja opettava poni, Salminen kiittää kilpakumppaniaan.

Mathilda Simola - Oilean Carna, kuva SRL Hanna Heinonen

Pronssimitalin otti naantalilainen Mathilda Simola ponilla Oilean Carna, myös hän edustaa Rusko Riding Teamia.

– Minulla oli kilpailussa alun perin mukana kaksi ponia, toisella ponilla tavoitteena oli mitali, mutta tipuin siltä ekana päivänä. Tällä toisella yritin päästä vain maaliin. Se oli täällä tosi kiltti, tsemppaava ja auttavainen. Meille tuli vähän puomeja, mutta ne olivat ratsastajan mokia.

Virallisesti isot ponit kilpailevat Suomen mestaruudesta ja pikkuponit mestaruudesta.

Mestaripari kunniakierroksella, kuva Hanna Heino.

Poniratsastajien mestaruus, pienet ponit 2020

1) Nella Mäyrä - Turfhorst Royal Rose, Rusko Riding Team 4,5
2) Veera Salminen - Lotte V, Vittrãskin Ratsastajat 17,0
3) Mathilda Simola - Oilean Carna Rusko, Riding Team 23,5

Iloiset mitalistit, kuva Sonja Holma.

AIKATAULUT
Avoin Suomen mestaruus hypätään alustavan aikataulun mukaan sunnuntaina klo 14 alkaen. Nuorten 3. osakilpailu käynnistyy klo 12.15 ja junioreiden klo 15.30.