Niisun Nestori ja Marja Tetri-Rantanen olivat Alahärmän ykköset – ”Nestori on hieno ja kestävä suomenhevonen”

29.8.2021

Marja Tetri-Rantanen ja suomenhevonen Niisun Nestori voittivat Alahärmän Pohjola Finnhorse Grand Prix´n virheettömällä uusintaradalla. Ratsukko jäi hieman uusinnan ajassa Liisa Sassi-Päkkilälle Äänenkantajalla, mutta heidän saama pudotus sinetöi voiton Tampereelle ja Tetri-Rantaselle. Molemmilla ratsukoilla oli alla yksi osakilpailuvoitto tältä kaudelta.

Marja Tetri-Rantanen ja Niisun Nestori. Kuvat Tuulia Nelimarkka.

 

”Rata sujui oikein hyvin. Onnea meille toivotettiin radalle, ja siinä sanoinkin, että täytyy ihan huokaista, kun painetta tulee lisää siitä, kun alla on niin hyvä hevonen”, iloitsee voittaja.

Tetri-Rantanen suunnitteli tekevänsä uusinnassa yhden lyhyemmän kaarteen säästääkseen aikaa, mutta kaarre pääsi pitkäksi.

”Radalle mennessä ratsastin siitä ohi, ja mietin että jos tuntuu super hyvältä niin käännän sisäkautta. Mutta Nestori on kovin malttamaton hevonen ja teki muutaman kerran siinä pidätteistä pieniä pään nykäisyjä ja ylösnoustoja. Jos se olisi siinä tilanteessa tehnyt sen, niin en olisi saanut sitä kääntymään. Niinpä päädyin tämän takia kiertämään esteen.”

Taktikointi toimi, sillä virheetön rata toi kauden toisen osakilpailuvoiton. Ensi viikonloppuna myös Tetri-Rantasella ja Niisun Nestroilla on edessään Suomenhevosten kuninkaalliset eli mestaruudet Ypäjällä.

Liisa Sassi-Päkkilä ja Äänenkantaja.

”Kultamitalia sieltä lähdetään hakemaan. Olen hypännyt kuudet SM-kisat ja saanut kaikista mitalin. Kolme kultaa, kaksi hopeaa ja yksi pronssi. Nestori on hieno ja kestävä suomenhevonen.”

Suomenhevosten luokkaan osallistui Alahärmässä seitsemän ratsukkoa. Sarjan finaali hypätään 17.-19.9. Ypäjällä.
 

Esteratsastustulokset 29.8.
Alahärmä, PowerPark Horse Show

Pohjola Finnhorse Grand Prix, 100 cm
Perusrata ja uusinta, 7 lähtijää ja 2 sijoittuu
1) Marja Tetri-Rantanen – Niisun Nestori, Tampereen Ratsastusseura 0-0/36.70, 2) Liisa Sassi-Päkkilä – Äänenkantaja, Team Ratsurinne 0-4/35.77,…
Täydet tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/606898

Aikataulut, lähtölistat ja kaikki tulokset: https://online.equipe.com/fi/competitions/42944
Tapahtuman järjestäjä: https://fihs.fi/

 

Kauden 2021 Pohjola Grand Prix -sarjakilpailupisteet ja finalistit päivittyvät myöhemmin tänne: https://www.ratsastus.fi/kilpailu-ja-valmennus/tulokset/sarjakilpailut-2021/


Pohjola Grand Prix -sarjan 2021 kilpailupaikkakunnat
11.–13.6.       Hevosopisto, Ypäjä
16.–18.7.       Aino, Järvenpää
25.–29.8.       PowerPark, Alahärmä
FINAALI 17.–19.9. SRL ja Hevosopisto, Ypäjän Hevosopisto

Sarjakilpailusäännöt 2021: https://www.ratsastus.fi/materiaalit/sarjakilpailusaannot/