Nina Fagerström 140-voittoon Göteborgissa

1.6.2010


Nina ja Mouse vauhdissa, kuva Elin Björndahl.

Nina Fagerström räväytti upean aloituksen Göteborgin esteillä hyppäämällä kisojen avauspäivänä 140-luokan voittoon ruunalla Mouse. Kyseessä oli aikaratsastus, jossa on mentävä kerralla virheittä ja vauhdilla, sillä uusintaa ei ole.

Suomalaisratsastaja jätti taakseen tukun ratsastuksen huippunimiä, kuten mm. Sveitsin Pius Schwizerin sekä Irlannin Jessica Kürtenin puolen sekunnin kaulalla. Ratsastajien eliitti on kokoontunut Göteborgin kisoihin maailmancupin osakilpailua varten.*

- Olen tosi iloinen voitosta, paikalliset täällä olivat siitä aika yllättyneitä. Palkintojenjaossakin haastattelija sanoi, että suomalaisia ei tule usein Göteborgiin eikä ainakaan voittamaan. Kiva fiilis voitosta tietysti tulee, vaikka kyseessä ei ollut pääluokka. On aina hienoa, kun saa kuunnella Maamme-laulua. Ylipäänsä näissä kisoissa on todella hyvä fiilis ja yleisö, Fagerström iloitsee.


Nina voittajan haastattelussa, kuva Elin Björndahl.

Fagerströmin torstai-illan menestys jatkui kymmenennellä sijalla erittäin kovatasoisessa 150 cm:n pääluokassa. Molemmat suomalaisratsastajat, Fagerström ja Mikael Forstén, selvittivät tiensä uusintaan puhtaalla perusradalla ja saivat yhden alas uusinnassa. Fagerströmin Talent oli tällä kertaa kuitenkin sekunnin Forsténin Isaac du Jonquet'ta nopeampi, ja Forstén oli luokassa ensimmäinen ei-sijoittunut.

- Olen Talentiin erittäin tyytyväinen, se hyppäsi tosi hyvin. Areenalla on paljon kukkasia ja katseltavaa, ja perusradalla sain kyllä tehdä normaalia enemmän töitä nollaradan eteen. Uusinnassa taktiikkana oli keskinopea nolla, jolla olisi päässyt hyville sijoille, mutta yksi tuli alas, ja sillä ajalla sijoitus oli kymmenes. Siihenkin pitää olla tyytyväinen, kyseessä on kuitenkin rankingluokka ja viiden tähden kisa, Fagerström sanoo.

Nina ja Mouse tulossa palkintojenjaosta, kuva Elin Björndahl.

Suomalaistulokset ovat erittäin lupaavia ajatellen kilpailujen pääluokkia. Maailmancupin Länsi-Euroopan liigan 12. eli toiseksi viimeinen osakilpailu hypätään sunnuntaina alkaen noin klo 15.45 Suomen aikaa ja GP-tason Göteborg Trophy lauantaina alkaen klo 18.
Mikko ja Evli Nandele Göteborgissa, kuvaElin Björndahl.

- Mouse menee edelleen pikkukierrosta eli aikaluokkia. Talent hyppää lauantaina GP:n, en halua sille vielä paineita World Cupista, GP on mielestäni tässä vaiheessa sille tarpeeksi haastava. Jos saan pitää sen käytössäni, niin katsotaan sitten ensi kaudella, ratsastaja toteaa.

Fagerström on belgialaisen kilpa- ja myyntitallin Stephexin ykkösratsastajia ja kilpaillut säännöllisellä menestyksellä tallin kisa- ja myyntihevosilla ympäri Euroopan. Mukana Göteborgissa on myös erittäin lahjakas tamma Wivina.

- Wivinalla hyppäsin eilen pienen luokan ja tuntuu, että se ei edelleenkään ole tottunut hallikisojen olosuhteisiin, vaan se jännittyy ja hermostuu ihmispaljoudesta ja kun esteet tulevat eteen niin nopeasti. Fyysisesti se pystyisi tekemään täällä isotkin luokat, mutta voi olla että psyyke ei riitä, joten etenen sen kanssa ilman paineita ja odotuksia luokka kerrallaan ja katson miten jatkamme sen kanssa sunnuntaina. Katseeni on suunnattu sen kanssa jo ulkokauteen, se on selvästi enemmän ulkokenttien hevonen, Fagerström toteaa.

Noora Forstén ratsastajien katsomossa, kuva Elin Björndahl.

CSI5*W Göteborg 25.-28.2.

Tuloksia torstai 26.2.

Luokka 2, 140 cm:n aikaratsastus. Lähti 38, sijoittui 10.
1) Nina Fagerström / Mouse, FIN 0/58.33  
2) Pius Schwizer / S. Adermie, SUI 0/58.82  
3) Jessica Kürten / Miribel D'auvray, IRL 0/58.83
…26) Mikael Forstén / Evli Nandele, FIN  5/93.18

Luokka 3, 150 cm perusrata ja uusinta, lähti 40, sijoittui 10  
1) Rolf-Göran Bengtsson / Casall La Silla, SWE 0-0/33.10  
2) Jens Fredricson / Lunatic, SWE 0-0/33.12  
3) Ben Maher / Wonderboy III, GBR 0-0/33.57  
…10) Nina Fagerström / Talent, FIN 0-4/37.81  
…11) 17 Mikael Forstén / Isaac du Jonquet, FIN 0-4/38.94

Järjestäjän kotisivu: www.goteborghorseshow.com ja tulospalvelu http://www.scg-nl.nl/ Nettitelevisiointi: www.feitv.org
Lisätietoa FEI:n, kv. ratsastajainliiton, sivuilta: www.feiworldcup.org
Lisätietoa suomalaisista ratsastajista: LINKKI
Forsténien kotisivut: http://www.forsten-pentti.com/
Fagerströmin edustaman tallin sivut: http://www.stephex.com