Nina Fagerström ja Talent GP-voittoon Itävallassa

2.7.2010

- Tuplavoitto kisan pääluokissa

Esteratsastaja Nina Fagerström on ollut uskomattomassa iskussa Itävallassa Lamprechtshausenin kolmen tähden kilpailuissa. Viikonlopun kirkkain menestys tuli sunnuntain GP-voitossa.

Haastavalta 155 sentin GP-radalta 57 ratsukosta uusintaan selvitti tiensä vain kolme. Fagerströmin Talent alusti uusintaradalle lähtönsä kahdella riemukkaalla pukkiloikalla, minkä jälkeen ratsukko kiisi esteillä iskien haasteeksi alle puhtaan radan ja todella kovan ajan.

Nina ja Talent, kuva Seppo Saarinen.

Norjan Connie Bull varmisteli edeten suht rauhallisesti, mutta otti Cezannella yhden alas sekä viisi sekuntia aikaeroa. Hollannin Marc Houtzager kannusti kolmantena lähtijänä HBC Taminonsa hurjaan laukkaan ollen voitossa kiinni yli kahden sekunnin kaulalla, mutta hipaisu viimeiseen esteeseen tiputti miehen toiselle sijalle ja voitto oli Fagerströmin.

Kymmenvuotiaasta ruuna Talentista on löytynyt aivan uusi vaihde. Se on edennyt kehityksessään siihen pisteeseen, että siltä uskaltaa pyytää uusintaradalla virheettömän suorituksen ohella myös kovaa vauhtia. Fagerström otti uuden kisavaihteen koetukseen ensi kertaa perjantaina, jolloin tuloksena oli myös upeasti voitto illan 150 cm:n pääluokassa.

Vaarallinen vaaleaverikkö on ollut kaiken kaikkiaan hurjassa vauhdissa Itävallan esteillä ja puhdistanut palkintopöytää urakalla. Rahapalkintojen ohelle tilille on karttunut varsin huomattava määrä maailmanlistapisteitä. Voittojen ohella hän on ottanut kilpailuissa viisi muuta sijoitusta.

Suomalaisratsastaja on tehnyt huikeaa nousua kansainväliseen esteratsastuksen kärkeen, ja hänet valittiinkin Suomen Ratsastajainliiton Vuoden ratsastajaksi 2009. Hän työskentelee kuulun belgialaisen Stephex-kilpatallin pääratsuttajana.

Seuraava merkittävä etappi on Lissabonin Nations Cup -kilpailuissa toukokuun lopussa Suomen joukkueen jäsenenä. Edellisessä Nations Cupissa Lummenissa vappuna Fagerström teki ainoana suomalaisena nollaradan.