Nordic Eventing Challenge – loistava mahdollisuus pohjoismaisille kenttäratsastajille

4.4.2022

Pohjoismaisilla kenttäratsastajilla on tällä kaudella erinomainen mahdollisuus osallistua joukkueena kansainvälisiin kilpailuihin. Nordic Eventing Challenge -sarjakilpailussa ovat tänä vuonna mukana Ruotsi, Viro ja Suomi.

Elmo Jankari ja St. Christina von Wääksy Lepäälässä 2021. Kuva Heidi Lammi 

 

On tunnettu tosiasia, että Viron, Suomen ja Ruotsin pohjoiset alueet jäävät huomattavan kauaksi suurista Keski- ja Länsi-Euroopan kenttäratsastuskeskuksista. Ratsukot kilpailevat pääasiassa kotimaisissa kilpailuissa, mikä usein asettaa haasteita kehitykselle.

Edellä olevaa analysoimalla kolmen kilpailun järjestäjät – Strömsholm Ruotsista, Olustvere Virosta sekä Lempäälä Suomesta, totesivat, että yhteistyötä tarvitaan motivoimaan urheilijoita osallistumaan kotimaisten kilpailujen lisäksi myös naapurimaiden kilpailuihin. Näin syntyi Olustveren ja Lempäälän järjestäjien Hillar Taltsin ja Aki Karhapään johdolla ajatus luoda kolme maata yhdistävä sarjakilpailu joukkueille.

“Keski-Virossa sijaitsevassa Olustveressa olemme järjestäneet kansainvälistä CCI2*-S tason kilpailua jo monta vuotta ja tähän saakka osallistujien joukossa on ollut pääasiassa vain kotimaisia kenttäratsastajia. Analysoidessani suomalaisten ja ruotsalaisten kollegojen kilpailuja huomasin, että heillä on samanlainen tilanne. Siitä syntyikin ajatus yrittää yhdistää kolme kilpailua tehdäkseen alueellisesta kenttäratsastuksesta kansainvälisempää,“ mainitsi Hillar Talts.

Sarjan nimeksi vahvistettiin Nordic Eventing Challenge. Kaikki kolme sarjassa osallistuvaa kilpailua sisältävät CCI2*-S tason luokan, joka on sarjan selkäranka. Yleisten ohjeiden mukaan sarja on tarkoitettu joukkueille, jotka koostuvat neljästä jäsenestä, joista kolmen tulos lasketaan jokaisesta osakilpailusta. Urheilijat voivat ratsastaa eri hevosilla ja jokaisella maalla voi olla rajoittamaton määrä joukkueita.

”Uskon, että tällainen sarja auttaa koko pohjoismaiden kenttäratsastusta ja erityisesti ratsukoita, jotka aloittavat kansainvälistä kilpailu-uraa, johon kahden tähden luokka on täydellinen. Tarjoamme tämän tason urheilijoille mahdollisuuden osallistua joukkueena kansainvälisellä tasolla, joka selvästi lisää motivaatiota kehittyä,” mainitsi Lempäälän kilpailujen järjestäjänä tunnettu Aki Karhapää.

Lisäksi uudenlaisen tiimihengen luominen on tärkeä kehitys- ja motivaatiotekijä, jossa tiimin jäsenet tukevat toisiaan niin treeneissä kuin kilpailuissakin pienintäkin yksityiskohtaa myöten; esimerkiksi yhteisen kuljetuksen tai sponsorin järjestämisessä koko joukkueelle.

Nordic Eventing Challenge 2022 osakilpailut
3.-6.6. Strömsholm (Ruotsi)
2.-3.7. Olustvere (Viro)
Finaali 22.-23.7. Lempäälä (Suomi)

Nordic Eventing Challenge -kilpasarjan ovat mahdollistaneet Suomen, Ruotsin ja Viron Ratsastajainliitot sekä hevosrehuistaan tunnettu Krafft.