Nuoret lahjakkuudet Veera Salminen ja Sani Illi voittivat Ypäjällä Pohjola-osakilpailut

17.9.2022

Veera Salminen ja Pure Joy voittivat nopeimmalla uusinnan ajallaan Ypäjä Horse Show´n Pohjola Bronze Grand Prix´n. Ratsukko oli lähes kaksi sekuntia nopeampi kuin Cecilia Gundersby Carvallio HH:lla. Pinja Varsanpää ja Hazel sijoittuivat kolmanneksi. Ratsukko teki vielä Salmista nopeamman uusintaradan Hevosopiston maneesissa 125 cm esteillä, mutta sai yhden pudotuksen.

Veera Salminen ja Pure Joy. Kuvat Hanna Heinonen.

Espoolainen Salminen on 14-vuotias ja kilpailee Ypäjällä sekä poneilla että hevosilla. Siirtyminen poneista hevosiin ja toisin päin ei tuota hänelle hankaluuksia.

”Minulle se on silleen helppoa. Joy ei ole niin isolaukkainen, se ei ole niin kovin raskas, niin minulle se oli helppo vaihtaa. Mutta joskus lähestymisien näkeminen on vähän hankalaa”, nuori lahjakkuus toteaa.

Sani Illi otti kauden toisen voiton Pohjola Small Grand Prix´ssä

Sani Illi ja Naya van´t Steenputje.

Pohjola Small Grand Prix -osakilpailun 115 cm tasolla voitti toista kertaa tällä kaudella Sani Illi ja Naya van´t Steenputje. Karijokelainen Illi on vasta 12-vuotias. Hän oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen voitostaan ja kolmannesta sijasta hevoselle Janka. Voitto tuli lähes sekunnin erolla uusinnassa toiseksi sijoittunutta alajärveläistä Virpi Mäki-Opasta ja Captain Cagliaria vastaan.

”Kyllä tällaisessa isossa kisassa, jossa on kunnon palkinto, niin aina vähän jännittää. Kyllä minä kaikkeni yritän aina vetää. Ja sitten se jännitys loppuu, kun vaan menee”, Sani Illi totesi.

Janka on siirtynyt Sanin käyttöön isoveljeltä Jonelta. Sani oli sillä reilun sekunnin hitaampi aikaa vastaan kuin tutulla Nayalla. Se, kumman hevosen hän valitsee finaaliin Helsinki International Horse Show´hun Jäähallissa on vielä auki.

”En kyllä yhtään osaa sanoa, katsotaan, miten treeneissä menee.”

Pohjola finaalit Helsinki International Horse Show´ssa

Ypäjä Horse Show´ssa hypättiin kauden neljännet osakilpailut. Pohjola Bronze Grand Prix´stä ja Pohjola Small Grand Prix´stä pääsee finaaliin molempien sarjojen 30 parasta urheilijaa. Molemmissa finaaleissa on kaksi karsintaluokkaa, joiden kymmenen parasta sijalukujen perusteella pääsee mukaan Top 10 finaaliin. Kaikki finalistit saavat rahapalkinnot, ja Top 10 finaalien voittajat ovat koko sarjojen voittajia.

Ypäjä Horse Show - Road to Helsinki, Ypäjä
Kansalliset esteratsastustulokset 17.9.

Pohjola Bronze Grand Prix, 125 cm, perusrata ja uusinta. 30 lähtijää ja 8 sijoittuu
1) Veera Salminen, VITTRÄSKIN RATSASTAJAT – Pure Joy 3 0-0/44.52, 2) Cecilia Gundersby, RIDING CLUB SOLBACKA – Carvallio HH 0-0/46.20, 3) Pinja Varsanpää, HANKONIEMEN RATSASTAJAT – Hazel 0-4/44.36, 4) Ville Kulkas, TAMPEREEN RATSASTUSSEURA – Lucky Lynn 0-4/45.61, 5) Eveliina Liukkonen, RATSURYHMÄ – Good Quality TN 0-4/48.84, 6) Helena Kilpinen, KOTIMÄEN RATSASTAJAT – San Lago's Diarosa 0-8/45.73, 7) Valtteri Gundersby, RIDING CLUB SOLBACKA – Diamanthina CGC 0-8/46.15, 8) Silva Timonen, HATTEL RIDERS – Jackiedieza 0-8/47.76,...
Täydet tulokset: LINKKI

Pohjola Small Grand Prix, 115 cm, perusrata ja uusinta. 30 lähtijää ja 8 sijoittuu
1) Sani Illi, MYRKYN YKSITYISRATSASTAJAT – Naya van't Steenputje 0-0/38.00, 2) Virpi Mäki-Opas, LEHTIMÄEN RATSASTAJAT – Captain Cagliari 0-0/38.96, 3) Sani Illi, MYRKYN YKSITYISRATSASTAJAT – Janka 0-0/39.03, 4) Peppi Siltala, RABBELUGNIN RATSASTAJAT – Hilotte van Tenhaegendoorn 0-0/39.43, 5) Henrikki Pajulahti, VALKEAKOSKEN RATSASTUSSEURA – Aristo 0-0/40.68, 6) Alina Salo, SALON RATSASTUSSEURA – Lennon 0-4/44.41, 7) Mona Relander, RIDING CLUB SOLBACKA – Duff's Orders 0-8/39.29, 8) Julia Pitkäranta, TURUN RATSASTAJAT – Luna VI 0-8/40.46,…

Nuorten hevosten ja suomenhevosten halliestemestaruuksia ratkottiin Ypäjällä

Tiedote Ratsutori

Linnea Haukilehdon ratsastama suomenhevostamma Vionetta (Savelan Hemuli x Hornavili) - kasvattaja ja omistaja Janina Ristolainen - voitti lauantaina Ypäjällä suomenhevosten esteratsastuksen hallimestaruuden ollen ainoa perusradan virheittä selvittänyt ratsukko.

Hopealle 100 cm -tasolla ratsastetussa kilpailussa hyppäsi Maija Yli-Huhtalan luotsaama Mattilan-Toivo (Liising x Viesker) - kasvattaja Mattilan Tila, omistaja Sanna Nisula – ja pronssille Nella Mikaela Kataja Kepulikonstilla (B. Vilunki x Totemi Rok) - kasvattaja Heidi Bährend ja omistaja My Way Trading Oy.

Ypäjällä ratsastettiin myös nuorten hevosten hallimestaruudet, jotka lauantaina ratkottiin suorituskykyarvosteluna. Tuomarina toimi kansainvälinen esteratsastaja ja huippu-urheilutyöryhmän puheenjohtaja Mikko Mäentausta.

4-vuotiaiden luokan voitti arvosanalla 8 Suomessa syntynyt FWB-ruuna Lustig TS (Ludwig von Bayern 168 x Königs Kronos KS)  - kasvattaja Terhi  Oksanen, omistaja Satu Karkkula. Lustigia ratsasti 100 cm -esteillä Maija Yli-Huhtala.

5-vuotiaiden ykköseksi nousi Susanna Granrothin ratsastama, niin ikään FWB-tamma Quaretta L (Quardino L 184 x La Zarras 119). Hevosen ovat kasvattaneet ja sen omistavat Mari ja Kimmo Lahti. Ratsukko sai tuloksekseen 8.4. 5-vuotiaat kilpailivat tasolla 110 cm.

6-vuotiaiden paras pistein 8,5 oli Nelli Pajuharjun ratsastama ja Marianna Laineen omistama tamma Cascada (Casino Berlin x Lordanos). Hevoset kilpailivat 120 cm -radalla.

7-vuotiaiden estetaso oli 130 cm. Korkeimman arvosanan (8) luokassa sai FWB-ruuna Moon Boy (Diarado's Boy x Larino) – kasvattaja Kati Hurme-Leikkonen, omistaja  Aulangon Ratsastuskoulu Oy.

Linnea Haukilehto ja Vionetta.

Suomenhevosten hallimestaruus, 100 cm, kaksi vaihetta. Lähti 9, sijoittui 3.
1) Linnea Haukilehto ja Vionetta, Stall Anna Riders 0/4-25.82
2) Maija Yli-Huhtala ja Mattilan Toivo, Varsa 4-50.29
3) Nella Kataja ja Kepulikonsti, TuuR 4-52,76

Sunnuntaina jaetaan 5-, 6- ja 7-vuotiaille hevosille toiset mestaruudet. Tällä kertaa kilpailu käydään normaalilla arvostelulla. Kilpailu alkaa arviolta noin kello 16.00.

Joukkehallimestaruudet tasolla 110/120 cm ratsastetaan samoin sunnuntaina. Arvioitu alkamisaika luokalle on 9.40. Kilpailu on avoin 3-4 ratsukon seurajoukkueille, joita kilpailuun on ilmoittautunut 11 kappaletta.

Kilpailut ratsastetaan tuttuun tapaan kahdessa hallissa, Opisto- ja Haimi-hallissa. Sunnuntaina molemmissa halleissa aloitetaan 8.30.

Kilpailun järjestää BCM Scanhorse Oy yhdessä Ratsutori Oy:n kanssa.

Esteratsastuksen Pohjola Grand Prix -osakilpailut 2022
20.-22.5.          Stable Nova, TuuR, Hyvinkää
17.–19.6.         Hevosopisto Summer Festival, Ypäjä
26.–28.8.         Ratsastuskeskus Aino, Järvenpää
16.–18.9.         Ypäjä Horse Show, Ypäjä
19.-23.10.        Helsinki International Horse Show, finaalit ja Pohjola Gold Grand Prix

Kilpailuaikataulu
Sunnuntai 18.9., muutokset mahdollisia
Klo 11.45 Pohjola Finnhorse Grand Prix 100 cm
Klo 13.00 Pohjola Grand Prix finaali 145/145 cm. Kaksi kierrosta. Luokassa kilpaillaan kenraali R.W. Stewenin muistopalkinnosta.