Nuoria ratsuhevosia ja SM-taistoa viikonloppuna Ypäjällä

12.8.2019

Tulevana viikonloppuna kilpaillaan perjantaista sunnuntaihin kaikissa olympialajeissa Ypäjän Hevosopistolla.

Nuorten hevosten luokkien lisäksi ohjelmassa on kenttäratsastuksen senioreiden ja nuorten SM-kilpailu ja kouluratsastuksessa mestaruuksista ratsastavat juniorit ja nuoret ratsastajat. Kaikkiaan Ypäjällä nähdään taas useampi sata kilparatsukkoa.

Kouluratsastuksessa junioreita on huima määrä, sillä SM-mitalia havittelee kaksikymmentä ratsukkoa ja nuorissa ratsastajissa mukana on 8 parivaljakkoa. Tsekkiläinen Gabriela Valerianova ja saksalainen Tomas Kessler vahvistavat puolestaan koulutuomaristoa.


Tuija Rosenqvist - Narvik, Finnderby 2018. Kuva: Heidi Lammi.

Kenttäratsastuksen hallitseva mestari Tuija Rosenqvist on mukana mestaruushevosellaan Narvikilla kun taas nuorten viime vuoden mestari Veera Manninen puolustaa kultaista mitaliaan nuoremmalla hevosellaan, Sir Gregillä. Mestaruusurakat alkavat perjantaina kouluosuudella, jatkuen lauantaina rataesteillä ja sunnuntaina ratsukot suorittavat noin 3 kilometriä pitkät maastoradat.


Veera Manninen - Sir Greg. Kuva: Heidi Lammi.

Viikonlopun pääkilpailuna on Breeder’s Prize by Hankkija, jossa koulu- ja estehevoset kilpailevat 20 000 euron palkintopotista. Mukana on 8 kouluhevosta ja 10 estehevosta. Palkintosumma jaetaan este- ja kouluhevosille ja kasvattaja saa hevosen voittosummasta 75 %.

Nuorille kenttäratsuille rakennettu Avant Trophy -kilpailusarja tuo Ypäjälle neljään eri kategoriaan noin 40 ratsukkoa. Ratsukot ovat kesän aikana kilpailleet eri puolilla Suomea saavuttaakseen pisterajan Ypäjän finaaliin. Kilpailu käydään vain maastoesteillä ja tuomarit arvioivat hevosten laatua kollegiaalisella arvioinnilla, antaen pisteitä ja sanallisen arvion. Yhtenä tuomarina toimii arvokilpailuratsastaja Sanna Siltakorpi.

Ohjelmassa on myös 5-vuotiaille este- ja kouluhevosille suunnattu kaksipäiväinen kilpailu, nuorten estehevosten Racing-osakilpailu ja kotimaassa kasvatettujen ponien Breeders. Hevosopiston kouluratsastuksen sarjakilpailua, Prestige cup by Equality Line, on myös kilpailtu läpi kauden ja nyt on loppuhuipennuksen aika! Mukana on myös avoimia kilpailuluokkia esteillä ja kouluradoilla.


Tapahtumaan on yleisöllä vapaa pääsy.

Lisää tapahtumasta Hevosopiston nettisivuilta.
Equipe Online -tulospalvelu palvelee kilpailun ajan.