Nuoria suomenhevosia laatuarvosteltiin Ypäjän Hevosopistolla

4.10.2020

Hevosopistolla järjestetään vuosittain viikonlopun kestävä Laatuarvostelu, jossa tuomaristo arvioi 3-, 4- ja 5-vuotiaita nuoria ratsusuunnan suomenhevosia niin este- kuin askellajeissakin.

 

Tiedote: Hevosopisto. Kuva Leena Kahisaari: Ypäjä Nuotti ja Milja Marttinen

Laatuarvostelu toteutetaan perinteisesti Suomenratsujen Kuninkaalliset -tapahtuman yhteydessä syyskuussa, mutta näin poikkeusvuonna Laatuarvostelu sai oman viikonloppunsa.

5-vuotiaissa nähtiin yllätys

Laatuarvostelussa koettiin poikkeuksellinen tilanne, kun kaksi 5-vuotiasta oria päätyi samaan kokonaispistemäärään ja molemmat palkittiin ykköspalkinnolla: Henna Hietamäen omistama ja Anita Viitasen kasvattama Taikatumma (i. Voiveikko – e. Taikaliila – ei. Kuningas Ässä) ja suomenpienhevonen Kankalon Morgan (i. Keskiyön kide - e. Kankalon Bella - ei. Pellervo)  saivat molemmat lopputulokseksi 8,05. Kankalon Morganin omistaa Johanna Valmunen ja on kasvattanut Sini Peltoniemi.

Ypäjä Nuotti nousi 4-vuotiaiden ykköseksi

Hevosopiston kasvattama ja omistama ruuna Ypäjä Nuotti (i. Tosi-Romeo - e. Natsos - ei. Samuli) arvioitiin ikäluokkansa parhaaksi. Sitä ratsuttaa Hevosopistolla nuorten hevosten ratsutuksesta ja opiskelijoiden ohjaamisesta vastaava Riikka Harjula. Harjula kehuu sekä hevosta että sen sukua vuolaasti. Kokonaistuloksen 8,30 saaneen Ypäjä Nuotin esitti Laatuarvostelussa Hevosopiston opiskelija Milja Marttinen.

3-vuotiaiden palkinnot matkasivat Ouluun

Oululaisen Satu Turkan hevoset Turkan Touko (i. Ponuveikko – e. Savon Vilima – ei. Ventterin Vili) ja Turkan Veikka (i. Knuutilan Veikko – ei. Katin Purjetar – ei. Suikun Ero) voittivat sekä molemmat osakilpailut että Turkan Veikka sen lisäksi vielä kokonaiskilpailun kokonaistuloksella 8,23.

Tulokset kokonaisuudessaan: https://www.hevosopisto.fi/wp-content/uploads/2020/10/Laatuarvostelutulokset-2020.pdf

Hevosopiston muut tiedotteet Laatuarvostelusta
3.10.2020 https://www.hevosopisto.fi/2020/10/03/turkan-veikka-paras-3-vuotias-satu-turkan-hevosilla-superpaiva-lauantaina/
4.10.2020 https://www.hevosopisto.fi/2020/10/04/ypaja-nuotti-nousi-parhaaksi-4-vuotiaaksi-laatuarvostelussa/
4.10.2020 https://www.hevosopisto.fi/2020/10/04/5-vuotiaissa-tiukka-kilpailu-laatuarvostelussa-saatiin-kaksi-voittajaa/