Nuorille matkaratsastajille menestystä maailmalla

30.8.2021

Matkaratsastaja Saana Nieminen, 16 teki upean tuloksen CEI1* 100 km:n luokassa Italian Druentossa hevosella Fauno dei Laghi. Ensimmäisellä loopilla hankaluuksia aiheutti irronnut kenkä, jonka takia matkanteko viivästyi puoli tuntia. Olosuhteet olivat helteiset, kun lämpötila nousi aina 33 asteeseen.

Saana Nieminen ja Fauno dei Laghi. Kuva Sassofotografie.it 

 

Sastamalainen Nieminen sijoittui 11. yhteensä 21 ratsukon luokassa. Niemisen keskinopeus oli 16.712. Luokan voitti italialainen Riccardo Rusconi ja Just in Love (18,089). Viikonloppu oli erittäin onnistunut nuorille suomalaisille matkaratsastajille.

 

Tulokset: https://www.t-tracksystem.com/live-detail.php?cate_id=109&event_id=38

 

Linda Lampinen ja La Esperanza ox. Kuva Iida Karjalainen.

 

Linda Lampinen voittoon nuorten luokassa

Linda Lampinen, 15 voitti La Esperanza ox:llä Kristinehamnissa, Ruotsissa ensimmäisen kansainvälisen kilpailunsa luokassa CEIYJ* 100 km. Kilpailun reitit olivat todella mäkiset ja tekniset, joten nopeudet olivat hitaita. Se varmasti myös edisti ratsukon menestystä, koska jämsänkoskelainen ratsukko on tottunut harjoittelemaan samantyyppisessä maastossa.

Ratsukon keskinopeus oli 12,22 km/h, mikä on aika matala tällä tasolla. Matka taittui yhdessä ruotsalaisnuoren Ida Alm-Bergströmin ja Tandoorin kanssa maalisuoralle asti, missä kilpailu sitten ratkesi suomalaisen eduksi.

Laivamatka hieman stressasi hevosta, joten Lampista jännitti, miten se vaikuttaa suoritukseen. Onneksi palautuminen sujui hyvin, ja kilpailu onnistui parhaalla mahdollisella tavalla. Mukana oli kuusi ratsukkoa.

 

Tulokset: https://online.equipe.com/fi/class_sections/605519

Tiedote Mirja Virtanen